12 nejočekávanějších listopadových novinek na Netflixu

Na Netflix míří Zabiják Davida Finchera a také dokument Sly!

Foto: Sly, Zabiják, Hra na oliheň: Výzva (vše Netflix)

Netflix dá v listopadu vydechnout od říjnových hororů, a premiéru bude mít minimálně jeden z nejočekávanějších titulů roku. Řeč je pochopitelně o Zabijákovi z dílny Davida Finchera, který nadchl diváky a kritiky už před dvěma měsíci v Benátkách. Na Netflix dorazí i dokumentární film Sly, první část poslední řady britské Koruny nebo nový animák Adama Sandlera.

Jsou světla, která nevidíme – minisérie | 2. 11.

drama / válečný

Na sklonku druhé světové války se protnou osudy mladé nevidomé Francouzky a německého vojáka. Minisérii podle úspěšného románu, za který Anthony Doerr získal Pulitzerovu cenu, přivede na Netflix Shawn Levy a Steven Knight. V hlavních rolích očekávané minisérie se představí Louis Hofmann, Aria Mia Loberti, Mark Ruffalo, Lars Eidinger nebo Hugh Laurie.

Sly – minisérie | 3. 11.

dokumentární

Sylvester Stallone už téměř padesát let baví miliony lidí svými ikonickými postavami a filmovými trháky, od Rockyho přes Ramba až po Expendables. Tento retrospektivní dokument nabízí intimní pohled na herce, scenáristu, režiséra a producenta nominovaného na Oscara, sleduje jeho inspirativní příběh a oprašuje filmové postavy, které přivedl k životu.

Kyberbunkr: Podsvětí zločinu | 8. 11.

dokumentární

Dokument o tom, jak parta hackerů ovládala nejtemnější kouty internetu z poklidného německého městečka, kde se usídlila ve vojenském bunkru z doby studené války.

Robbie Williams – minisérie | 8. 11.

dokumentární

Během svojí sólové kariéry lámal rekordy jako na běžícím páse. Po pětadvaceti letech vzpomíná na svoje mladé já i dlouhé roky, které strávil na výsluní. Robbie Williams promluví také o svých úzkostech, pádech a vzestupech. Jak říká v samotném traileru, „Pandořina skříňka je otevřena.“

Zabiják | 10. 11.

akční / krimi / thriller

Osamělý a chladný vrah bez výčitek, vyčkává ve stínu a vyhlíží svůj další cíl. Čím déle však čeká, tím víc si myslí, že ztrácí rozum a chladnou hlavu. Noirový příběh profesionálního zabijáka ztraceného ve světě bez morálního kompasu je případovou studií osamělého, po zuby ozbrojeného muže. Očekávaná novinka legendárního režiséra Davida Finchera (Sedm).

Vzpomínka v mlze – minisérie | 15. 11.

krimi / drama

Bývalý slavný rocker, kterému závislost na alkoholu a drogách zničila paměť i rodinu, se pustí do horečnatého pátrání po pohřešovaném synovi. Polská šestidílná minisérie od tvůrců Temných lesů.

Koruna – 6. řada | 16. 11.

drama / životopisný

Zatímco pátá série se z velké části zaměřovala na konec manželství prince Charlese a princezny Diany, děj závěrečné série se bude více soustředit na Williama a Harryho. Navíc se dočkáme románku Kate s princem Williamem během jejich společného studia na univerzitě v St Andrews ve Skotsku. V šesté řadě budou zachyceny i Dianiny poslední dny před osudnou bouračkou.

Scott Pilgrim jde na věc – 1. řada | 17. 11.

animovaný / akční / dobrodružný

Scott Pilgrim potká dívku svých snů, Ramonu Flowersovou, ale zjistí, že aby s ní mohl chodit, musí porazit jejích sedm zlých bývalých. Pak se vše ještě více zkomplikuje. Na motivy grafických románů Bryana Lee O’Malleyho. Jedním z producentů je i Edgar Wright, režisér filmu Scott Pilgrim proti zbytku světa.

Svatá rodina – 2. řada | 17. 11.

drama

Rodina, která skrývá děsivé tajemství, chce začít nový život v Madridu. Vztahy s místními ale její plány komplikují a minulost ji pomalu dohání. Ve druhé řadě budou muset Glorie a její děti pokračovat v předstírání dokonalého života, zatímco ve sklepě drží unesenou Natálii.

Leo | 21. 11.

animovaný / muzikál / komedie

Čtyřiasedmdesátiletý ještěr Leo (Adam Sandler) se svým terarijním kamarádem želvou (Bill Burr) už desítky let trčí ve stejné třídě na Floridě. Když se dozví, že mu zbývá poslední rok života, naplánuje útěk, aby poznal život venku. Místo toho se zaplete do problémů svých žáků – včetně neskutečně zlého suplujícího učitele.

Hra na oliheň: Výzva – 1. řada | 22. 11.

soutěžní / reality-show

Do hry se zapojí 456 skutečných hráčů, kteří budou usilovat o výhru 4,56 milionu dolarů, jež jim změní život. V sérii her inspirovaných původním seriálem – a navíc s překvapivými novinkami – budou testovány jejich strategie, spojenectví a charakter, zatímco soupeři kolem nich budou vyřazováni. Desetidílný soutěžní seriál se natáčel ve Velké Británii, ačkoli původní seriál vznikl v jihokorejské produkci.

Skoro normální rodina – minisérie | 24. 11.

krimi / drama / thriller

Sandellovi jsou normální rodina, kterou tvoří kněz Adam, právnička Ulrika a jejich devatenáctiletá dcera Stella. Žijí zdánlivě dokonalým životem na předměstí u Lundu. Jednoho dne se vše změní, když Stella skončí ve vazbě a je obviněna z vraždy. Co se stalo? Je Stella opravdu taková, jak ji všichni okolo znají?