10 nejočekávanějších listopadových kino novinek

Nejen horory, komedie a české filmy.

Foto: Den díkuvzdání (Sony Pictures), Napoleon (Sony Pictures), Hunger Games: Balada o ptácích a hadech (Lionsgate)

Kina v listopadu uvedou ambiciózní české novinky, zejména pak dlouho očekávanou černou komedii Přišla v noci. Premiéru bude mít nová marvelovka Marvels, prequel Hunger Games nebo velkolepý Napoleon. Na plátna kin v Česku se překvapivě dostane také nekompromisní slasher Den díkuvzdání.

Tonda, Slávka a kouzelné světlo | 2. 11.

animovaný / rodinný / dobrodružný

Animovaný film Tonda, Slávka a kouzelné světlo vypráví o dobrodružství, které v tajemném domě zažijí dvě neobyčejné děti. Tonda od narození svítí, zatímco jeho nová sousedka Slávka má zázračnou baterku, která pouze jim dvěma odhaluje světy plné barev a kouzel. Je to ale také film o jejich kamarádství, fantazii a odvaze.

Pět nocí u Freddyho | 2. 11.

horor / sci-fi / thriller

Pět nocí u Freddyho vypráví příběh Mikea Schmidta, mladíka, který se ujme role nočního hlídače v proslulém podniku Freddy Fazbear’s Pizza. Jakmile se Mike v nové práci zabydlí, brzy učiní znepokojivé zjištění: extrémně strašidelní animatroničtí maskoti, kteří baví zákazníky během celého dne, jsou víc než jen obyčejní roboti.

Přišla v noci | 2. 11.

komedie / drama / horor

Když si pár třicátníků pustí přes práh matku jednoho z nich, netuší, že se právě ocitl v komorním očistci. Poklidný život se pomalu mění v chaotické trosky. Film Přišla v noci Tomáše Pavlíčka a Jana Vejnara na tenké hraně černého humoru a home invasion hororu rozvíjí situaci, kterou v různých obměnách zažil každý z nás.

Marvels | 9. 11.

akční / dobrodružný / sci-fi

Carol Danvers, známá také jako Captain Marvel, získala zpátky svou identitu, kterou jí vzali kreejští tyrani, a pomstila se Nejvyšší inteligenci. Když ji povinnosti zavedou k anonymní červí díře spojované s kreejským revolucionářem, padá na ni kvůli nečekaným okolnostem tíha celého destabilizovaného vesmíru. Nová marvelovka to v kinech nebude mít vůbec jednoduché.

Její tělo | 16. 11.

drama / životopisný

Film Její tělo je natočený podle skutečného a neuvěřitelného životního příběhu Andrey Absolonové. Úspěšná sportovkyně, reprezentantka a členka olympijského družstva se po zranění obratle a vynuceném konci sportovní kariéry stala úspěšnou a známou pornoherečkou s pseudonymem Lea De Mae.

Hunger Games: Balada o ptácích a hadech | 16. 11.

akční / dobrodružní / sci-fi

Děj se odehrává 64 let před prvním filmem a sleduje příběh mladého Coriolanuse Snowa (později v trilogii jako prezident Panemu). Ten má za úkol trénovat Lucy Gray, dívku z 12. kraje, která se chystá na boj v 10. Hladových hrách. První filmový prequel Hunger Gumes natočil zřejmě ten nejpovolanější muž, režisér Francis Lawrence, který stojí za třemi předešlými filmy

Trollové 3 | 16. 11.

animovaný / dobrodružný / komedie

Trollí princezna Poppy měla vždycky obrovskou slabost pro svého trochu nabručeného kámoše Větvíka. Dva roky to mezi nimi jen tak bublalo, ale teď už to začíná být vážné. Jak se ti dva sbližují a ještě více poznávají, Poppy zjistí, že Větvík před ní skrývá trochu nepříjemnou, leč velmi vzrušující životní kapitolu.

Napoleon | 23. 11.

historický / životopisný / drama / romantický

Film Napoleon je originální a osobní pohled na Napoleonův původ a jeho rychlý vzestup na císaře, zobrazený skrze jeho nestálý vztah s manželkou a jedinou opravdovou láskou, Josefínou. Film zachycuje Napoleonovy slavné bitvy, neúnavnou ctižádost a ohromující strategický um výjimečného vojevůdce a válečného vizionáře.

Den díkůvzdání | 23. 11.

horor / mysteriózní / thriller

Slasher Eliho Rotha se odehrává v Plymouthu ve státě Massachusetts, ve městě, které bere Den díkůvzdání velmi vážně. Stůl je prostřený, oslavy začaly, ale přišel nezvaný host… a letos žádné zbytky nebudou. Když se na obyvatele města zaměří sériový vrah, je odhodlán jich zabít co nejvíce. Hlavní otázka, na kterou je třeba odpovědět, zní: „Proč?“ Snímek přichází od režiséra Cabin Fever, Hostelu nebo akčňáku Přání smrti.

Přání | 23. 11.

animovaný / rodinný / komedie / muzikál

Ve filmu Přání vysloví mladá a důvtipná dívka Asha tak mocné přání, že jej vyslyší samotný vesmír. Nebo spíše živoucí kouzelná koule s nezměrnou energií zvaná Hvězda. Společně s Hvězdou musí Asha čelit hrozivému nepříteli, králi Magnificovi, který je vládcem říše Rosas, a který ohrožuje Ashiny přátele a blízké.

Kompletní přehled listopadových kino novinek naleznete na Kinoboxu.