Hunger Games se vracejí v čase. Trailer představuje prequel z doby zamilovaného Snowa

Rachel Zegler, budoucí Sněhurka, v hlavní roli nových Hunger Games.

Rachel Zegler v nových Hunger Games.
Zdroj: Lionsgate

Milovníci Hladových her se mají na pozoru. Prequel Hunger Games: Balada o ptácích a hadech se fanouškům ukazuje v plnohodnotném traileru, jenž přináší detailnější pohled na vztah hlavní hrdinky Lucy a mladého Snowa, prostor dostávají také Peter Dinklage a Viola Davis.

Děj se odehrává 64 let před prvním filmem a sleduje příběh mladého Coriolanuse Snowa (později v trilogii jako prezident Panemu). Ten má za úkol trénovat Lucy Gray, dívku z 12. kraje, která se chystá na boj v 10. Hladových hrách. Snow je zprvu zklamán, protože dostal na povel nejméně pravděpodobného vítěze, ale postupně zjišťuje, že Lucy oplývá mnohými schopnostmi, které by jí mohly pomoct hry vyhrát. A nejen z toho důvodu se rozhodne za ni bojovat.

První filmový prequel Hunger Gumes natočil zřejmě ten nejpovolanější muž, režisér Francis Lawrence, který stojí za třemi předešlými filmy, na kontě však má také oblíbeného Constatina s Keanu Reevesem nebo legendární sci-fi Já, legenda. Balada o ptácích a hadech představí v hlavních rolích vycházející hvězdy Rachel Zegler (West Side Story) a Toma Blytha, v těch vedlejších potom dobře známé – Petera Dinklageho, Violu Davis nebo Jasona Schwartzmana.

Hunger Games: Balada o ptácích a hadech má premiéru v kinech 16. listopadu.

Zdroj: Lionsgate