Konečně! Budoucnost Star Wars má ve svých rukách nejpovolanější muž

Na vesmírnou ságu dohlédne tvůrce Ahsoky.

Zdroj: Walt Disney

Prosby fanoušků byly vyslyšeny. Scénárista, producent a režisér Dave Filoni, který před patnácti lety začínal po boku George Lucase na animovaném seriálu Klonové války, byl povýšen do funkce kreativního ředitele Lucasfilmu. Filoni to prozradil v rozhovoru pro Vanity Fair.

Nový kreativní ředitel Lucasfilmu bude mít za úkol dohlížet na směr a budoucnost ságy Star Wars. Nová pozice mu umožní být u všech projektů od úplného počátku, přičemž v plánu je stále jeho vlastní celovečerní film z Nové Republiky. Ten by měl spojit příběhy Ahsoky, Mandaloriana a Boba Fetta, na jejichž seriálech Filoni spolupracoval, a jehož záporákem by měl být obávaný Velkoadmirál Thrawn.

Čtěte také: Aquaman zachraňuje syna a celé království. Momoa v dosud nejvelkolepějším traileru

Dave Filoni začínal u Lucasfilmu před patnácti lety, po boku George Lucase, se kterým přivedl na obrazovky animované Klonové války. V současné době Filoni sklízí divácký úspěch s hranou verzí Ahsoky, kterou na Disney+ přivedl v pozici tvůrce, režiséra a scénáristy seriálu.

Důležitou pozici by měl Filoni zastávat už také u dříve ohlášených projektů. Kromě toho, že v rozhovoru oznámil druhou řadu Ahsoky, pokračování má na cestě také seriálový Andor, prequel Rogue One. Nedávno navíc dostal zelenou další film s Rey odehrávající se patnáct let po událostech Star Wars: Vzestup Skywalkera, a ve hře je i film Jamese Mangolda o tom, jak Jediové objevili mystickou Sílu. V příštím roce bychom měli dostat seriály Skeleton Crew a Acolyte, které už byly natočené.

zdroj: vanity fair, deadline, lucasfilm