10 nejoblíbenějších hvězd současného hollywoodu

Foto: Sebevražedný oddíl (Warner Bros.), Tenkrát v Hollywoodu (Sony Pictures), Equalizer 2 (Sony Pictures)

Hollywood nabízí divákům nespočet hvězdných jmen, která se objevují na stříbrných plátnech. Každý má svého oblíbence, kterému dává přednost před ostatními. Analytická společnost National Research Group, která se specializuje na oblast zábavy a technologie, si nechala udělat průzkum mezi filmovými diváky, v němž respondenty požádala, aby jmenovali až pět herců, kvůli kterým by se jim nejvíce chtělo zajít do kina. Pojďme se podívat na desítku těch nejvíce jmenovaných.

1. Tom Cruise

Foto: Paramount Pictures

Šedesátiletý Tom Cruise zůstává jednou z nejikoničtějších hollywoodských hvězd. Dnešním divákům je asi nejvíce známý z filmu Mission Impossible. Cruise se celkově umístil na prvním místě, i když mezi respondentkami klesl až na sedmou příčku. Jeho loňský film Top Gun: Maverick si ale zajistil místo jednoho z nejoblíbenějších filmů posledních let a Cruisovi tak umožnil katapultovat se až na vrchol popularity. Jeho nejnovější Nemožnou misi navíc doprovázejí naprosto nadšené ohlasy ze světové premiéry, což se promítlo také do vysokého hodnocení snímku na serveru RottenTomatoes.

2. Dwayne Johnson

Foto: Warner Bros. Pictures

Dwayne Johnson, „The Rock“, se v posledních letech proslavil jako herec v rodinných filmech. NRG (National Research Group) se domnívá, že co Dwaynu pomohlo k popularitě je Disneyho Moana, ačkoli filmy jako Expedice: Džungle a Black Adam od DC také pomohly zajistit bývalému wrestlerovi dlouhou prosperitu ve filmovém průmyslu. Podle průzkumu byl Johnson nejoblíbenějším hercem mezi teenagery.

3. Tom Hanks

Foto: Sony Pictures

Tom Hanks je jedním z nejlegendárnějších herců současnosti. Od devadesátých let se herec objevil v řadě fantastických projektů, od Forresta Gumpa z roku 1994 až po poskytnutí hlasu šerifa Woodyho v oblíbené sérii Toy Story od Disney/Pixar. V roce 2022 herec doplnil svou již tak hvězdnou filmografii, když si zahrál manažera Elvise Presleyho plukovníka Toma Parkera ve filmu Elvis nominovaném na Oscara, a tak není divu, že je herec stále velkým diváckým lákadlem.

4. Brad Pitt

Foto: Paramount Pictures

Hollywoodský srdcař Brad Pitt se ve studii NRG umístil na čtvrtém místě. Tradičně je známý díky svým rolím ve filmech Interview s upírem, Moneyball a sérii Dannyho parťáků. Jeho nejpozoruhodnější rolí posledních let byl výpravný dobový film Babylon, v němž si tento uznávaný hollywoodský herec a producent zahrál Jacka Conrada.

5. Denzel Washington

Foto: Sony Pictures

68letý Denzel Washington byl sledován jako drtivě největší tahák pro černošské publikum. Jeho jméno se v této skupině objevovalo třikrát častěji než jméno jakéhokoli jiného herce. Americký herec a režisér byl dokonce popsán jako někdo, kdo nově definoval „pojem klasické filmové hvězdy“. Ještě v tomto roce si legendární herec zahraje v připravovaném pokračování The Equalizer 3, v níž si zopakuje roli Roberta McCalla.

6. Julia Roberts

Foto: Universal Pictures

Jedna z nejúspěšnějších hollywoodských hvězd se ocitla na šestém místě a v žebříčku top deseti hvězd se stala jedinou ženskou zástupkyní. Filmy, v nichž Robertsová hrála, vydělaly dohromady celosvětově přes 3,9 miliardy dolarů a patří mezi ně například Notting Hill nebo Pretty Woman. Podle NRG se o popularitu Robertsové zasloužily především ženy starší 35 let, tedy stejná demografická skupina, na kterou se společnost Universal zaměřila v případě jejího nedávného projektu Vstupenka do ráje s Georgem Clooneym.

7. Will Smith

Foto: Warner Bros.

Navzdory kontroverzím, které vyvolalo udílení Oscarů v roce 2022, hvězda Willa Smithe stále neochabuje a zůstává tahákem pro filmové diváky. Smith zahájil svou hereckou kariéru v nesmrtelně populárním seriálu Fresh Prince, který ho katapultoval k úspěšné televizní a filmové kariéře. Od té doby si zahrál v seriálu Muži v černém, ale také v Sebevražedném oddílu a Disneyho hraném remaku Aladina.

8. Leonardo DiCaprio

Foto: Sony Pictures

Představitel hlavní role v Titaniku obsadil další ikonické jméno na seznamu. Leonardo DiCaprio začal svou kariéru v 90. letech, ale úspěšnou filmovou kariéru si udržel i v éře internetu a sociálních médií. Herec se v každoročním žebříčku nejlépe placených herců světa umístil osmkrát. Jeho filmové počiny jsou, stejně jako mnohé další na tomto seznamu, vynikající. Během své bohaté kariéry si DiCaprio zahrál ve filmech jako Vlk z Wall Street, Tenkrát v Hollywoodu nebo Marvinův pokoj. Objeví se také ve velkolepém westernu The Killers of the Flower Moon.

9. Johnny Depp

Foto: Sony Pictures

Herec byl kdysi velmi zaneprázdněný, ale nyní se ho talentové agentury a filmová studia nechtějí dotknout. Přestože britské soudy shledaly zneuznaného herce nevinným ze zneužití Amber Heardové a Depp byl vyhozen ze série Fantastická zvířata společnosti Warner Bros, herec z Pirátů z Karibiku je pro filmové diváky stále atraktivní – zejména podle studie mezi ženami do 35 let. NRG navíc uvedlo, že si myslí, že soudní spory zvýšily Deppovu celkovou popularitu.

10. Kevin Hart

Foto: Netflix

Kevinu Hartovi se podařilo vybudovat úspěšnou kariéru stand-up komika, herce a producenta, který má na svém kontě řadu filmů a televizních pořadů. Jeho role v hitech jako Jízda švárů, Centrální inteligence a posledních dvou filmech Jumanji mu umožnily prosperující filmovou kariéru a NRG zjistila, že 43letý Hart má díky své spolupráci se streamovacím gigantem Netflix velkou popularitu mezi mladými diváky ve věku 18-24 let.

NPG zveřejnila dalších deset hvězd, které se zařadili do top 20. Jejich seznam si můžete přečíst níže. Souhlasíte s výsledky, nebo vám v seznamu nějaká jména chybí? A kvůli komu byste si do kina zašli vy?

11. Keanu Reeves
12. Sandra Bullock
13. Ryan Reynolds
14. Adam Sandler
15. Harrison Ford
16. George Clooney
17. Robert Downey Jr.
18. Angelina Jolie
19. Morgan Freeman
20. Chris Hemsworth