Nová Mission Impossible oživuje lásku k letnímu blockbusteru. Nadšené ohlasy ze světové premiéry jsou tady

Foto: Paramount Pictures

Ethan Hunt se vrací ve formě. Alespoň to tedy naznačují první ohlasy ze světové premiéry snímku Mission Impossible: Odplata – První část, která se uskutečnila v Římě 19. června. Nadšení diváci vyzdvihují Toma Cruise a jeho další riskantní kousky, dechberoucí vlakovou scénu a také Hayley Atwell, která si podle všeho krade scény pro sebe.

Germain Lussier z Gizmodo tvrdí, že nová Mission: Impossible je fantastická. Má dynamický příběh a výborné nové postavy. Akce je velmi rozmanitá a závěrečná scéna se podle něj řadí mezi dvě až tři nejlepší v celé sérii. Občas je film trochu tuctový, tempo a intenzita to ale překrývají.

Nadšený byl také Steven Weintraub z Collideru. První část Odplaty je neuvěřitelná. Dvou a půl hodinový film mu už velmi dlouhou dobu tak rychle neutekl. Jeden z nejlepších filmů, jaké letos viděl. Tom Cruise to znovu dokázal. Film musíte vidět na tom největším možném plátně.

Film podle Mikea Ryana z Uproxx působí jako ambiciózní zkoumání, rozjímání Christophera McQuarrieho o umělé inteligenci a nebezpečné cestě, na které se možná nacházíme. Sedmá Mission Impossible podle něj není tak uspokojující jako Fallout.

Fenomenální. Hayley Atwell si krade každou scénu pro sebe. Pro Josepha Deckelmeiera ze Screenrantu je nová M:I jeho nejoblíbenějším dílem série. Umělá inteligence působí jako strašák, akce mu zvedala tep. Scéna s vlakem je dechberoucí.

Další vítězství v sérii M:I. Propracované akční scény jsou natočeny tak, jako byste se ocitli uprostřed děje. Perri Nemiroff z Collideru ocenil vysokou produkční hodnotu a kvalitu kamery.

Kate Erbland z IndieWire napsala, že po několika posledních zběsilých dílech má nový film několik rezerv, jednu věc ale pochválila. Jde zatím o nejlépe zvládnutý film, který je rozdělen do dvou částí. Působí jako samostatné dílo a zároveň připravuje diváky na druhou polovinu.

Erik Davis z Fandago se při sledování filmu bavil naprosto skvěle. Je to bezvadně natočený akční film, který nepřestává bavit. Každá akční sekvence je dlouhá, šílená a intenzivní. Příběh je velký a roztahaný, ale líbí se mu, že je zároveň ucelený a nechává vás umírat v očekávání, co přijde dál.

Ve filmu je scéna automobilové honičky, která Nigelu Smithovi (The Wrap) udělala takovou radost, že v něm oživila lásku k letnímu blockbusteru. Řemeslné zpracování této série je bezkonkurenční. Závěrečná vlaková sekvence je taky nářez – přistihl se, jak se při ní naklání ze sedačky.

V sedmém filmu ze série Mission: Impossible se Ethan Hunt (Tom Cruise) a jeho tým vydávají na svou dosud nejnebezpečnější misi, jejímž cílem je vypátrat novou děsivou zbraň ohrožující celé lidstvo. Temné síly z Ethanovy minulosti se derou na světlo a začíná smrtící závod napříč celým světem. Tváří v tvář tajemnému, všemocnému nepříteli je Ethan nucen zvážit, že na ničem nemůže záležet víc než na jeho poslání – dokonce ani na životech těch, které má nejraději.

Mission: Impossible Odplata – První část uvidíme v kinech od 13. července. Druhá část pak dorazí do kin v červenci příštího roku.

Foto: Paramount Pictures