16 novinek na víkend (nejen) na Netflixu

Foto: Taboo (BBC), Peacemaker (HBO Max), Poslední souboj (20th Century Studios)

Netflix láká na jeden ze svých největších filmů roku, dobrodružnou sci-fi komedii Projekt Adam s Ryanem Reynoldsem v hlavní roli, za zmínku stojí i hromadná dávka seriálových pokračování. Zajímavou porci novinek pochopitelně servíruje nově spuštěná HBO Max, která nabízí velkolepou Dunu, nový Matrix nebo seriálového Peacemakera.

Bombardování

Při náletu za druhé světové války bomby omylem dopadnou na kodaňskou školu plnou dětí a přitom se protnou osudy několika místních obyvatel. Podle skutečnosti. (Netflix)

Cizinka – 6. řada

Tenhle epický příběh o dvou milencích z různých období dějin vychází z oblíbené knižní fantasticko-romantické knižní série Diany Gabaldon. (Netflix)

Deník Andyho Warhola – minisérie

V roce 1968 unikl Andy Warhol jen o vlásek smrti a začal zaznamenávat svůj život a pocity. Vedle deníkových zápisů odhaluje tajemství jeho osobnosti i tenhle seriál. (Netflix)

Duna

Adaptace kultovního sci-fi díla vypráví o mocenských bojích uvnitř galaktického Impéria, v nichž jde o ovládnutí planety Arrakis: zdroje vzácného koření – melanže, jež poskytuje zvláštní psychické schopnosti, které umožňují cestování vesmírem. (HBO Max)

F1: Touha po vítězství – 4. řada

Pohled na nelítostné závody Formule 1, kde řidiči, manažeři i majitelé týmů jedou na plný plyn, na dráze i mimo ni. (Netflix)

Chlap – 1. díl

Úspěšný doktor Ondřej Frank se probouzí v realitě, kterou vůbec nezná. Musí postupně objevit a pochopit okolní svět, ale zejména vlastní osobnost. A jak se s proměnou svého bývalého primáře vyrovnají jeho kolegové? (Voyo)

Poslední království – 5. řada

Alfréd Veliký brání svoje království před seveřany. Uhtred, který se narodil jako Sas, ale vychovali ho Vikingové, se snaží nabýt svého právoplatného dědictví. (Netflix)

Poslední souboj

Příběh se odehrává ve Francii 14. století a je o posledním, oficiálním, Francií posvěceném duelu mezi dvěma muži. Jean de Carrouges a Jacques Le Gris jsou přátelé, ze kterých se stanou rivalové. (O2TV)

Peacemaker – 1. řada

Po filmu Jamese Gunna Sebevražedný oddíl z roku 2021 sledujeme pokračování příběhu postavy Johna Ceny. Tento okouzlující a arogantní muž věří v mír za každou cenu, bez ohledu na to, kolik lidí bude pro jeho dosažení muset zabít. (HBO Max)

Právník na doživotí – 2. řada

Sedí na doživotí za zločin, který nespáchal. Jestli chce dosáhnout spravedlnosti a pomoct i dalším neprávem obviněným, bude se muset stát právníkem. (Netflix)

Projekt Adam

Stíhací pilot Adam Reed, který cestuje v čase, musí nouzově přistát v roce 2022. Tam pak spojí síly se svým dvanáctiletým já, aby společně zachránili budoucnost lidstva. (Netflix)

Stanice 11 – 1. řada

Postapokalyptická sága, odehrávající se v několika časových rovinách, sleduje přeživší ničivé pandemie, kteří musí znovu vybudovat svou kulturu, společnost a identitu. Tváří v tvář hrozbám nového světa se upínají k tomu nejlepšímu, co ztratili… (HBO Max)

Taboo – 1. řada

Všichni si mysleli, že je dávno po smrti. Tenhle dobrodruh se ale vrací do Londýna pomstít otcovu smrt a dostane se do konfliktu s mocnou Východoindickou společností. (Netflix)

The Matrix Resurrections

Již téměř dvacet let žije Neo poklidný život v San Franciscu. Jeho terapeut mu předepisuje modré pilulky. Potkává každý den Trinity, ale navzájem se nepoznávají. Jednoho dne mu Morpheus nabídne červenou pilulku, aby znovu otevřel svou mysl Matrixu… (HBO Max)

Zrozeni milovat – 1. řada

Hazel Greenová je po deseti letech vyčerpávajícího manželství s technologickým miliardářem na útěku. Záhy zjistí, že jí majetnický manžel implantoval do mozku sledovací zařízení, které ji na cestě k nezávislosti neustále monitoruje. (HBO Max)

Život v Heights

Vůně horké kávy se line vzduchem 181. ulicí, kde kaleidoskop životních snů sdružuje obyvatele pulzující čtvrti Washington Heights. V centru toho všeho je sympatický majitel obchůdku, který zpívá o lepším životě. (HBO Max)

Bonusové tipy: Maratón filmových sérií na nové HBO Max, filmy v rozlišení 4K na HBO Max nebo seriály na HBO Max, které GO nemělo

Pokračuj na víkendové tipy z minulého týdne