Aquaman nejvýdělečnějším filmem od DC!

Aquaman je bezesporu velkým hitem. Snímek s krásným vizuálem, pohádkovým dějem a trošku jalovým hlavním hrdinou se vskutku povedl a byť jde o další krok pryč od Snyderovy temnější vize komiksových filmů, dokázal král Atlantidy dokonce překonat úspěch Nolanova snímku Temný rytíř povstal!

Je to vskutku tak. Po dlouhá léta nejvysmívanější superhrdina zjevně všem vytřel zrak. Arthur Curry s tváří herce Jasona Momoy se jako jedna velká vlna prohnal světovými kiny a překonal tržbu o výši 1,085 miliardy. Tím překonal dosud nejvýdělečnější snímek od DC, kterým dosud bylo již zmíněné završení dnes již kultovní Nolanovy trilogie s Batmanem, která si v roce 2012 sáhla na 1,084 miliardy.

Wanovo velkolepé podmořské dobrodružství se i několik týdnů po premiéře drží na špici žebříčku, konkrétně je třetí za Skleněným a americkým remakem Nedotknutelných. Ačkoli po inflačním součtu jsou jeho výdělky dle Forbesu na dobré cestě dosáhnout zhruba 338,5 miliónů, čímž by kupříkladu překonal Sebevražedný oddíl (325 miliónů), Batman V Superman (330 miliónů), nebo dokonce konkurenční Strážce galaxie (333 miliónů). Slušný výkon a prakticky jisté pokračování. DC se vzmáhá. Vzdor již ztroskotané snaze o budování propojeného universa to vypadá, že našli svou cestu…