10 parádních novinek na víkend (nejen) na Netflixu

Foto: Sobík (Netflix), Fallout (Prime Video), Franklin (Apple TV+)

Okie dokie. Není asi potřeba vysvětlovat, že se následující víkend a ještě několik dní poté ponesou v duchu seriálového Falloutu. Očekávaná videoherní adaptace dorazila na Prime Video a mezi diváky panuje velká spokojenost. Mezitím ale na Disney+ debutovala sci-fi série Blood Free, Netflix uvedl temnou dokumentární minisérii, Franklin s Michaelem Douglasem zakotvil na Apple TV+ a premiéru měly další super novinky.

Blood Free – 1. řada | Disney+

drama / sci-fi / thriller

Je rok 2025. Místo zabíjení zvířat kvůli masu, používá biotechnologická společnost BF své technologie, aby světu poskytovala kultivované maso. Jun Čaju je podnikatelka, která z BF úspěšně vytvořila globální společnost. Skupina lidí, kteří se vůči ní a její firmě chovají nepřátelsky ale roste, a ona i firma se stále častěji stávají předmětem výhružek smrtí a terorismu.

Blok 99 | HBO Max

krimi / akční / drama

Drsný snímek sleduje Bradleyho Thomase, bývalého boxera s křížem vytetovaným na zátylku. Právě ho vyhodili z práce, jeho žena Lauren ho podvádí – a tak Bradley holýma rukama zdemoluje své auto a rozhodne se napravit svůj život. Najde si novou práci, méně legální, a snaží se zachránit manželství. Film postupně nabývá na temnotě, přibývá krvavých scén, násilí a rvaček. Rvaček, při nichž se kosti lámou jako sirky a zuby létají nalevo i napravo.

Co má Jennifer na svědomí – 1. řada | Netflix

dokumentární / krimi

Šlo o násilný zločin, který otřásl poklidným kanadským městem. Záhadní vetřelci vniknou do domu vietnamských přistěhovalců, terorizují rodinu a jediným svědkem je traumatizovaná dcera. Sousedé a přátelé popisují rodinu jako pohostinnou, štědrou a pracovitou. Proč se stali terčem? Celovečerní dokumentární film režisérky Jenny Popplewellové (Americká vražda: Rodina odvedle) využívá záběry z policejních výslechů a výpovědi zúčastněných, aby rozpletl spletitou síť, kterou nikdo nečekal.

Fallout – 1. řada | Prime Video

akční / sci-fi / drama

Seriál Fallout vychází z jedné z nejúspěšnějších videoherních sérií všech dob. Vypráví příběh vítězů a poražených ve světě, kde už není skoro nic, o co by se dalo hrát. Změkčilí obyvatelé luxusních protiatomových krytů jsou po 200 letech od apokalypsy nuceni vrátit se do neuvěřitelně složitého, rozkošně bizarního a ukrutně násilného světa, který na ně čeká na povrchu.

Franklin – 1. řada | Apple TV+ | Skylink

životopisný / historický / drama

V prosinci roku 1776 je Benjamin Franklin slavný především díky svým pokusům s elektřinou. Jeho zápal a schopnosti jsou však podrobeny zkoušce, když se vydá na tajnou misi do Francie v době, kdy osud americké nezávislosti visí na vlásku. Michael Douglas v historické novince od režiséra seriálu Impérium – Mafie v Atlantic City.

Game Story – 1. řada | iVysílání

dokumentární

Deset epizod o vývoji tuzemské herní scény posledních bezmála čtyřiceti let nahlédne do zákulisí tohoto odvětví kreativního průmyslu, a to očima hráčů, programátorů i vývojářů, jejichž kariéra mnohokrát začínala ve studentském pokoji. Jednotlivé epizody si posvítí do zákulisí tuzemské herní scény a fascinujícího tvůrčího odvětví, které generuje větší příjmy než filmový a hudební průmysl dohromady.

Málo mě znáš – 1. řada | Voyo

dokumentární / životopisný

Život popové princezny především očima jí blízkých žen. Ať už prostřednictvím moderátorské ikony Terezy Pergnerové spolu s další moderátorkou Lenkou Hornovou, manželkou hudebního magnáta Karla Svobody Venduly Svobodové nebo Ivetiny vizážistky Ludmily Štinglové. V dokumentárním cyklu poprvé zhlédnete nikdy nezveřejněné autentické záběry, které s Ivetou Bartošovou v 90. letech natočil její fotograf.

Největší hity | Disney+

komedie / drama / fantasy

Harriet zjistí, že umění napodobuje život a některé písně ji mohou přenést zpět v čase – doslova. Zatímco prožívá minulost prostřednictvím romantických vzpomínek na svého bývalého přítele ve snaze odvrátit strašlivou autonehodu, která ho připravila o život, její cestování časem se střetává s novým milostným zájmem v přítomnosti. Při své cestě časem musí zvažovat, zda by měla minulost změnit, či nikoliv.

Noc svatojánská – 1. řada | Netflix

drama

Je letní slunovrat, nejdelší den v roce. Začíná oslava a ve vzduchu je cítit romantika. Ale je to také den, kdy se Carina a Johannes po třiceti letech manželství rozhodnou sdělit své rodině a přátelům velké tajemství, které má nepředvídatelné následky. Od tvůrce výborných severských seriálů The Playlist nebo Vánoce u našich.

Sobík – 1. řada | Netflix

životopisný / drama

Seriál vznikl na základě oceněné a úspěšné one-man show z edinburského festivalu Fringe a sleduje zvrácený vztah komika Donnyho Dunna (Richard Gadd) s jeho pronásledovatelkou a dopad, který to na něj má, když je nakonec nucen čelit hluboce pohřbenému traumatu. Podmanivý, temně vtipný seriál podle skutečného příběhu.

Čtěte také: Tipy z minulého víkendu – Mistrovský Ripley a drsný Parasyt: The Grey na Netflixu, Sugar s Colinem Farrellem na Apple TV+