Extrémně drsná a zvráceně zábavná adaptace. Vyšel seriálový Fallout a kritici jsou nadšení

Zdroj: Prime Video

„Válka. Válka se nikdy nemění.“ Tento výrok zná každý fanoušek herní série Fallout. A přestože seriál Amazonu touto nesmrtelnou větou nezačíná, válka se prolíná celým příběhem na mnoha úrovních. První ohlasy navíc naznačují, že máme tu čest s nejlepší videoherní adaptací od The Last of Us.

První sezónu Falloutu hodnotí na agregátoru RottenTomatoes 53 recenzí, 93 % z nich kladně. Palec nahoru dávají prestižní weby Variety, BBC, Empire nebo Hollywood Reporter. Ohlasy zahraničních kritiků odkrývají opravdu hodně a většina z nich se už nemůže dočkat příští řady (osmidílný Fallout vyšel kompletně).

Čtěte také: Druhá Duna bude brzy online. Známe její přesné datum uvedení na VOD

Nejvíce prostoru v seriálu dostává Lucy (Ella Purnell), obyvatelka Vaultu 33. Naivní, věřící v americký sen, uzavřená ve své komfortní zóně idylického života ve vzorné komunitě. Dívka však brzy musí konfrontovat svou představu o světě s drsnými zákony divočiny a je nucena pátrat po svém otci na povrchu. Diváci budou moci spolu s Lucy prozkoumávat reálie tohoto zvráceného světa a sledovat její postupnou proměnu.

Brutální a zvráceně zábavný Fallout

První ohlasy prozrazují, že se tvůrcům seriálu podařilo vytvořit ucelený svět, uvěřitelné postavy a poutavý scénář protkaný brutalitou a černým humorem. Od série a jejích postupně odkrývaných záhad se prý lze jen těžko odtrhnout a postapokalyptická absurdní atmosféra z obrazovky přímo prýští.

Ve většině scén si však celou show pro sebe krade Ghoul (Walton Goggins). Před jadernou apokalypsou nesmírně vřelý a známý herec, hvězda obrazovek s nádherným úsměvem a nyní více než dvousetletý zmutovaný nájemný lovec. Je pravým opakem dobrosrdečné Lucy. Na první, druhý i třetí pohled je to nemilosrdný zabiják, postrach měst, důsledně jdoucí za svým cílem přes mrtvoly.

Četné flashbacky ukazují, jak vypadaly počátky americké války se Sověty a usilovné hledání komunistů ve společnosti. Fanoušci her ocení vsuvky toho, jak vznikl Vault-Tec nebo jaké to bylo stavět Vaulty.

Fallout od Amazonu je dalším důkazem toho, že se správnými tvůrci je možné natočit úspěšnou adaptaci hry, která nejen uspokojí fanoušky s respektem k původní sérii, ale může také povzbudit další diváky k prozkoumání tohoto světa. Prime Video stojí za velkým hitem, který může pokračovat ještě mnoho let a poskytnout zajímavou vizi naší vlastní reality viděné v pokřiveném zrcadle.

Fallout je na Prime Video od 11. dubna.

Zdroj: Prime Video