10 parádních novinek na víkend (nejen) na Netflixu

Foto: Star Trek: Discovery (Paramount+), Parasyte: The Grey (Netflix), Sugar (Apple TV+)

Na Netflixu navštívíme světy, ve kterých hlavní hrdinové přežívají ze dne na den. Streamovací jednička uvedla nové Hunger Games, očekávaný sci-fi seriál Parasyte: The Grey, případně Ripleyho, novou seriálovou adaptaci podle Patricie Highsmith. Drsnou podívanou pak slibuje Sugar s Colinem Farrellem na Apple TV+, případně vás může zajímat pátá řada Star Treku Discovery na SkyShowtime.

Fabelmanovi | Canal+

drama / životopisný

Projekt Stevena Spielberga je částečně autobiografický snímek o jeho dětství a dospívání, vyprávěný optikou mladého začínajícího filmaře. Drama o dospívání sleduje Sammyho Fabelmana, který vyrůstá v poválečné Arizoně, kde zkoumá a poznává, jakou moc mají filmy.

Hunger Games: Balada o ptácích a hadech | Netflix

akční / dobrodružný / sci-fi

Začínají desáté Hladové hry. Osmnáctiletý Coriolanus Snow čeká jen na to, jak v nich zazáří. Tentokrát jako mentor jednoho z vyvolených. Tvrdě dřel, aby dokázal naplno využít svůj šarm, znalosti a dovednosti, které mohou dovést vyvoleného k vítětství. Bohužel, štěstěna mu není nakloněna. Dostal ponižující úkol. Trénovat největšího outsidera, dívčí zástupkyni chudého dvanáctého kraje Lucy Gray.

Parasyte: The Grey – 1. řada | Netflix

akční / sci-fi / horor / thriller

Parasyte: The Grey vychází z původního komiksu Parasyte od Hitoshiho Iwaakiho, kterého se díky geniálnímu příběhu o parazitovi pronikajícím lidským mozkem a ovládajícím jeho tělo prodalo rekordních 25 milionů výtisků ve více než 30 zemích světa. Příběh se točí kolem Su-in, ženy, která se potýká s novou realitou soužití s parazitem, a neúnavného týmu Grey, skupiny odhodlané bojovat proti těmto neidentifikovaným parazitickým formám života.

Poslední hra o zlato | HBO Max

drama / sportovní / životopisný

Španělský národní tým vodního póla se musí sjednotit a překonat osobní neshody, než se zúčastní olympijských her v Barceloně v roce 1992. Film se zabývá osobními příběhy Pedra Garcíi Aguada (a jeho závislostí na návykových látkách) a Manela Estiarteho (vyrovnávajícího se s tragédií sebevraždy své sestry). Navzdory rozdílným povahám nakonec dospějí k porozumění pod vedením trenéra Matutinoviće, který se vyznačoval nelidskými tréninkovými metodami.

Poslední noc v Soho | Netflix

drama / horor / thriller

Dívka, která je zamilovaná do hudby a módy 60. let, nedávno přijela do britské metropole, aby si splnila svůj životní sen a nastoupila do školy pro módní návrháře. Jako plachý introvert těžko zapadá mezi své spolužáky a rychle vymění kolej za pronajatý pokoj. Eloise netuší, že nebude trvat dlouho a na vlastní kůži pozná noční život svého milovaného Londýna 60. let. Za naleštěnou svůdnou fasádou však najde přízraky, které její život promění v noční můru.

Čtěte také: Hrozba smrti zaznamenala rekordní počet zhlédnutí. Režisér filmu ale stál o premiéru v kinech

Ripley – 1. řada | Netflix

krimi / drama / thriller

Tom Ripley, podvodník živořící na počátku 60. let v New Yorku, je najat bohatým mužem, aby odcestoval do Itálie a pokusil se přesvědčit jeho syna, aby se vrátil domů. Přijetí zakázky je pro Toma prvním krokem ke složitému životu plnému podvodů a vražd. Minisérie vychází z bestsellerových románů Patricie Highsmithové. Tvůrcem a režisérem seriálu je legendární scénárista Steven Zaillian, který se v minulosti podílel na Schindlerově seznamu, Gangů New Yorku nebo Fincherově verzi Mužů, kteří nenávidí ženy.

Rozhovor dekády | Netflix

životopisný / drama

Film inspirovaný skutečnými událostmi, je svědectvím houževnaté novinářské práce, která vyústila šokujícím rozhovorem – nechvalně proslulým vystoupením prince Andrewa v pořadu BBC Newsnight. Od napětí při vyjednávání producenta Sama McAlistera s Buckinghamským palácem, až po soudní zúčtování Emily Maitlis s princem, nás snímek zavede do příběhu s ženami, které se nezastavily před ničím.

Star Trek: Discovery – 5. řada | SkyShowtime

sci-fi / akční / dobrodružný

V páté a závěrečné sezóně kapitán Michael Burnhamová a posádka U.S.S. Discovery odhalí záhadu, která je pošle na epické dobrodružství napříč galaxií, aby našli prastarou sílu, jejíž existence byla po staletí záměrně skrývána. Na stopě jsou však i jiní… nebezpeční nepřátelé, kteří se zoufale snaží získat kořist pro sebe a nezastaví se před ničím, aby ji získali.

Sugar – 1. řada | Apple TV+ | Skylink

drama / krimi

Colin Farrell se představuje v roli Johna Sugara, amerického soukromého detektiva, který vyšetřuje záhadné zmizení Olivie Siegelové, milované vnučky legendárního hollywoodského producenta Jonathana Siegela. Zatímco se Sugar snaží zjistit, co se Olivii stalo, odhalí děsivá tajemství rodiny Siegelových. Některá velmi nedávná, jiná dávno pohřbená.

To se mi snad zdá | Kviff.tv

komedie / thriller / fantasy

Nicolas Cage hraje Paula Matthewse, muže od rodiny a profesora se zálibou v evoluční biologii. Jednoho dne zjistí, že se exponenciální rychlostí začíná objevovat ve snech jiných lidí. Přes noc se z něj stane celebrita a brzy je zasypán pozorností, která mu byla dlouho odpírána. To se mi snad zdá přichází od norského režiséra skvělého snímku Je mi ze se špatně, Kristoffera Borgliho a renomovaného studia A24.

Čtěte také: Víkendové tipy z minulého týdne – Chudáčci s Emmou Stone, Tancuj Matyldo s Rodenem a Rázlovou nebo Vocasy na tripu