12 parádních novinek na víkend (nejen) na Netflixu

Foto: Ronja (Netflix), Chudáčci (Searchlight Pictures), Tancuj Matyldo (Bontonfilm)

Netflix vzala útokem česká komedie Jedeme na teambuilding, která je remakem rumunského snímku Sázka na teambuilding (2022), rovněž dostupného na Netflixu. Na stejné adrese nově najdeme i drsnou francouzskou podívanou Mzda za strach (v pořadí už třetí remake Mzdy strachu). Pozornosti neunikli ani oscaroví Chudáčci na Disney+, případně Vocacy na tripu na SkyShowtime.

Blízká setkání třetího druhu | HBO Max | od 31. 3.

Zdroj: Columbia Pictures

sci-fi / drama

Raná tvorba Stevena Spielberga, která chytře pracuje s nejrůznějšími případy UFO. Podivná světla na obloze, záhadná mizení bombardérů během druhé světové války a další záhady. Skvělá práce s divákovou představivostí a důkaz, že se vlastně nejvíce bojíme neznámého. Ne nadarmo je toto dílo považováno za jedno nejlepších v žánru.

Clevelandský únos | Netflix | od 31. 3.

krimi / thriller / drama

Film je založen na skutečném příběhu z USA. Únosce a násilník Ariel Castro věznil 11 let tři ženy a jedna z nich mu mezitím porodila dítě. Jeho obětem se naštěstí podařilo z tohoto pekla uniknout. Jednou z nich byla i Lily, která se nyní aktivně zapojuje do pomoci obětem násilí – vede nadaci, poskytuje rozhovory a vystupuje po celém světě s přednáškami, které dávají naději.

Chudáčci | Disney+

sci-fi / komedie / drama / dobrodružný

Film režiséra Lanthimose je příběhem ženy s mozkem dítěte, která znovu objevuje svět, chce ho plně prožít a najít v něm své místo, svůj vlastní smysl existence. Sama se rozhoduje, jak chce žít, o čem chce mluvit a co chce zažít. Bella Baxter nastavuje pravidla, odvážně sděluje své vlastní hranice a odmítá se podřizovat tomu, co je vhodné a co ne.

Jedeme na teambuilding | Netflix

komedie

Hlavním hrdinou snímku je ambiciózní korporátní zaměstnanec Aleš (Jakub Prachař), který je svým narcistickým šéfem místo povýšení přeložen do nejhoršího firemního oddělení – do call centra. Tam velice rychle musí přijít na to, jak se svými kolegy vytvořit sehranou partu. Jen tak může během teambuildingového víkendu porazit bývalé kolegy a zachránit své nové oddělení před zrušením.

Mzda za strach | Netflix

akční / dobrodružný / drama

Uprostřed pouště, poblíž uprchlického tábora, dojde k požáru ropného vrtu, který přímo ohrožuje životy obyvatel. Jediné řešení, jak katastrofě zabránit: do 24 hodin odpálit ropný vrt nitroglycerinem. Sestavený tým má nyní méně než 20 hodin na to, aby překonal nepřátelskou zónu kontrolovanou ozbrojenými povstalci a překročil minová pole.

Čtěte také: Nejlepší sci-fi film z roku 2015 drtí Netflix! Matt Damon v něm už podruhé uvíznul na cizí planetě

Nádherná hra | Netflix

drama / sportovní

Mal (Bill Nighy) je manažerem anglického fotbalového týmu bezdomovců, který se svými hráči odjíždí do Říma s nadějí, že se stanou mistry světa v pouličním fotbale. Na poslední chvíli se rozhodne vzít s sebou talentovaného útočníka Vinnyho, který by jim mohl dát reálnou šanci na vítězství, ale pouze v případě, že bude ochoten se zbavit své minulosti a stát se součástí týmu.

Renegátka Nell – 1. řada | Disney+

dobrodružný / fantasy / drama

Anglie roku 1705. Nell Jacksonová, nejobávanější cestovatelka v zemi, je obviněna z vraždy. Když se však objeví kouzelná víla jménem Billy Blind, Nell si uvědomí, že její osud je větší, než si kdy dokázala představit. Osmidílná fantasy od tvůrkyně kriminálky Šťastné údolí a Gentlemana Jacka.

Ronja, dcera loupežníka – 1. řada | Netflix

dobrodružný / fantasy / rodinný

Ronja, dcera loupežníka sleduje dobrodružství temperamentní a vzpurné dívky, která se narodila v tlupě loupežníků na středověkém skandinávském hradě. Jak Ronja dospívá, objevuje kouzelný, ale nebezpečný les s jeho podivnými a tajemnými tvory. Přesto se v lese cítí více doma než za zdmi obrovského hradu. Podle Astrid Lindgrenové.

Tancuj Matyldo | Netflix | od 30. 3.

komedie / drama

Film vypráví příběh uzavřeného Karla (Karel Roden), který si k sobě nastěhuje svou extravagantní matku Matyldu (Regina Rázlová) poté, co nečekaně přišla o byt. U Matyldy ale propuká Alzheimerova choroba, a soužití s ní je pro Karla hotovou katastrofou. Jako možné řešení se nabízí, že se o svou babičku postará Karlův syn Pavel pohrdající otcovou profesí exekutora.

Ted – 1. řada | SkyShowtime

komedie

Seriál Ted ukazuje mladá léta Johna Benetta a jeho plyšového společníka. Chlapci spolu chodí do školy, čelí školní šikaně, poprvé zkusí trávu a sledují filmy pro dospělé. V centru hlavního příběhu jsou Johnovi rodiče a sestřenice, která s nimi žije. Humor v seriálu, stejně jako ve dvou starších filmech, balancuje na hraně přijatelnosti.

Vocasy na tripu | SkyShowtime

komedie / dobrodružný

Když Reggieho opustí v ulicích velkoměsta jeho majitel Doug, je si Reggie jistý, že by ho jeho milovaný majitel nikdy neopustil úmyslně. Jakmile se však Reggie dostane do blízkosti sprostě mluvícího bostonského teriéra jménem Bug, konečně si uvědomí, že žil ve velmi toxickém vztahu.

Tip extra: Cameron ve 4K

Remasteru ve 4K (Dolby Vision), zjednodušeně řečeno v extra vysokém rozlišení, se dočkaly kultovní Cameronovy snímky Vetřelci, Propast, Pravdivé lži a Titanic. Dostupné jsou ve videotéce iTunes (nyní už aplikace Apple TV), kde si je můžete jednotlivě vypůjčit za 59 korun nebo zakoupit za 299 až 329 korun.

Čtěte také: Tipy na víkend z minulého týdne – Nolanův Oppenheimer, velkolepý Problém tří těles nebo návrat klasických X-Menů