Netflix uvedl nové Hunger Games. Všechny filmy ze série jsou tak na jednom místě

Zdroj: Lionsgate

Než se stal diktátorem Panemu a nepřítelem Katniss, byl Coriolanus Snow chudý, osiřelý, poslední člen urozeného rodu Snowů. V nových Hunger Games ho zastihneme jako osmnáctiletého studenta, který nemá s prezidentem Snowem, kromě jména, nic společného. Jaké strašlivé události z něj udělaly vypočítavého tyrana, můžete zjistit už nyní na Netflixu, kde se snímek objevil zkraje dubna.

Původní série se stala celosvětovým fenoménem, i když je třeba říci, že vrchol (co se týče popularity i kvality) přišel s druhým dílem. Balada o ptácích a hadech se však v mnohém liší, díky čemuž je představený svět zajímavý a poutavý. Hladové hry se v žádném ohledu nepodobají tomu, co zažila Katniss Everdeen.

Čtěte také: Nastolila novou úroveň kvality a po dvou měsících je online. Tahle marvelovka ale vyjde pěkně draze

Zapomeňte na velkolepou show, stylisty, mentory nebo nadšené davy, kamery a rozhovory. Z dožínkových slavností, jak je znáte z původní trilogie, zbyla jen krev, pot, slzy a špína. Spousta špíny a potu. Soutěžící přijíždějí do Kapitolu nákladním vlakem, špinaví a podvyživení. Jsou jako zvířata a jsou tak doslova prezentováni – za mřížemi v zoologické zahradě, kde tráví poslední dny svého života.

Špinavější Hunger Games

Poválečný Kapitol je místem, kde se ještě výrazněji projevuje sociální rozvrstvení, rasismus, necitlivost vůči nespravedlnosti druhých a především všudypřítomná kontrola „velkého bratra“. Osudy jednotlivých postav je těžké předvídat, protože v tak brutální a kruté realitě se může stát doslova cokoli.

Příběh vyprávěný v Baladě o ptácích a hadech obratně prohlubuje panemský vesmír. Největším přínosem se však zdá být fakt, že se film nesnaží být kopií předchozích čtyř dílů, naopak přináší svěží vítr a vědomí, že víme, kdo se nakonec stane hlavním hrdinou, nám umožňuje ještě více ocenit některá dějová rozuzlení.

Hunger Games: Balada o ptácích a hadech je na Netflixu od 1. dubna. Film zde vyšel v originálním znění a s českými titulky.

Zdroj: Lionsgate