Nastolila novou úroveň kvality a po dvou měsících je online. Tahle marvelovka ale vyjde pěkně draze

Zdroj: Sony Pictures

Bez nápadu, smyslu a logiky. Tragicky vykreslené postavy, žádná akce a překrývající se absurdity. To je v kostce Madame Web, nejnovější marvelovka od Sony, kterou si už dnes můžete pořídit online na iTunes. Za skoro čtyři stovky, no nekupte to.

Neuběhly ani dva měsíce od premiéry v kinech a vysmívaná marvelovka od Sony, Madam Web, už zaujala místo ve videotéce iTunes. V digitální podobě si můžete film zakoupit za 379 korun (vážně to nedělejte), případně vypůjčit na třicet dní a 48 hodin od okamžiku prvního spuštění za přijatelnějších 299 korun (ať vás to ani nenapadne). Film vyšel ve 4K, s podporou Dolby Atmos i s českým dabingem.

Čtěte také: Johnny Depp se vrací do první ligy. Zahraje si v hororu od režiséra Spider-Mana

Madame Web vypráví příběh mladé záchranářky Kasandry, jejíž matka zemřela v peruánské džungli při pátrání po zvláštním druhu pavouka. Toto pátrání sice skončilo smrtí rodiče, ale zároveň umožnilo naší hrdince se narodit. O několik let později se v ní v důsledku nehody probudí schopnost vycítit budoucnost a ovlivnit ji. V jedné ze svých vizí spatří, jak někdo vraždí tři dospívající dívky – rozhodne se je najít a zachránit před smrtí.

Nová úroveň kvality

Koncentrace debility a laxnosti je tu tak obrovská, že mám problém si ten chaos v hlavě uspořádat i po dvou měsících od zhlédnutí filmu. Madame Web skutečně nevypadá jako hollywoodský film, ale jako zápočtový projekt na filmové škole, který natočili méně zdatní studenti, jimž jde jen o to, aby proklouzli do dalšího semestru.

Čtěte také: Svět Venoma a Morbia se rozrůstá. Trailer představuje Lovce Kravena a jeho nadlidské schopnosti

V Sony zřejmě chybí někdo, kdo by dokázal bouchnout pěstí do stolu. Madam Web totiž pokračuje v trendu Morbia a druhého Venoma a servíruje další mizerné pokračování tohoto beznadějného a nepotřebného univerza. Doufejme, že Marvel Studios nedopustí sloučení obou sérií a nechá Sony dál se rochnit na vlastním dvorečku. Čím dříve tento projekt zemře, tím lépe pro kina, fanoušky i postavy ze Spider-Manova univerza, které jsou ve svých filmových experimentech masakrovány jedna po druhé.

Madame Web je anti-superhrdinský film. Není to návrat k nepovedeným adaptacím z počátku 21. století, filmovému Daredevilovi a Fantastické čtyřce. Je to věc, která je tak zvrácená a nechtěně vtipná, že nastoluje novou kvalitu.

Zdroj: Sony Pictures