Hrozba smrti zaznamenala rekordní počet zhlédnutí. Režisér filmu ale stál o premiéru v kinech

Zdroj: Prime Video

Hrozba smrti je nejen ucházejícím remakem Road House z roku 1989, ale také hitem pro Amazon. Snímek s Jakem Gyllenhaalem v hlavní roli se stal nejúspěšnějším filmem v historii platformy Prime Video.

Od premiéry Hrozby smrti na Prime video uplynuly téměř dva týdny a podle Amazon MGM Studios film zhlédlo už 50 milionů diváků. Premiéra snímku přitom měla proběhnout v kinech, v což také doufal jeho režisér Doug Liman. Přednost ale dostala streamovací služba Prime Video, kde Hrozba smrti pokořila nový divácký rekord v počtu zhlédnutí během prvních dvou týdnů. Jak se ale k výslednému číslu došlo, to Amazon neprozradil.

Čtěte také: Mimozemská invaze, sérioví vrazi nebo další Rebel Moon. 10 nejočekávanějších dubnových novinek na Netflixu

Hrozba smrti režiséra Douga Limana je remakem Road House z roku 1989. Roli bývalého zápasníka UFC Daltona tentokrát ztvárnil Jake Gyllenhaal, jenž kdysi vzbuzoval strach v bojových sportech, a nyní si vydělává na živobytí jako vyhazovač ve floridském baru. Podnik sužovaný rváči se chystá převzít místní realitní magnát, ale Frankie nehodlá svůj pozemek tak snadno prodat. Když se Dalton nevědomky ocitne v místních konfliktech, stane se terčem útoku gangstera Bena.

Cesta k úspěchu nebyla úplně růžová. Doug Liman v lednovém otevřeném dopise obvinil studio, že film neuvedlo do kin před uvedením na Prime. Vyhrožoval, že bude bojkotovat jeho premiéru na SXSW, ale nakonec se prestižního festivalu stejně zúčastnil. Gyllenhaal v rozhovoru uvedl, že „Amazon měl vždy jasno,“ že film bude uveden na Prime.

Zdroj: Prime Video