Mimozemská invaze, sérioví vrazi nebo další Rebel Moon. 10 nejočekávanějších dubnových novinek na Netflixu

Foto: Rebel Moon, Ripley, Parasyte: The Grey. Zdroj: Netflix

Zack Snyder „uzavře“ filmovou ságu Rebel Moon a legendární scénárista Steven Zaillian představí nového Ripleyho. V dubnu ale nezůstane jen u těchto dvou zvučných jmen. Na Netflix se řítí jihokorejská mimozemská invaze v podobě Parasyte: The Grey, nový krimi dokument od tvůrců Americká vražda: Rodina od vedle nebo Mrtví mladí detektivové od scénáristy Lovců duchů.

Ripley – 1. řada | 4. 4.

krimi / drama / thriller

Tom Ripley, podvodník živořící na počátku 60. let v New Yorku, je najat bohatým mužem, aby odcestoval do Itálie a pokusil se přesvědčit jeho syna, aby se vrátil domů. Přijetí zakázky je pro Toma prvním krokem ke složitému životu plnému podvodů a vražd. Minisérie vychází z bestsellerových románů Patricie Highsmithové. Tvůrcem a režisérem seriálu je legendární scénárista Steven Zaillian, který se v minulosti podílel na Schindlerově seznamu, Gangů New Yorku nebo Fincherově verzi Mužů, kteří nenávidí ženy.

Parasyte: The Grey – 1. řada | 5. 4.

akční / sci-fi / horor

Parasyte: The Grey vychází z původního komiksu Parasyte od Hitoshiho Iwaakiho, kterého se díky geniálnímu příběhu o parazitovi pronikajícím lidským mozkem a ovládajícím jeho tělo prodalo rekordních 25 milionů výtisků ve více než 30 zemích světa. Příběh se točí kolem Su-in, ženy, která se potýká s novou realitou soužití s parazitem, a neúnavného týmu Grey, skupiny odhodlané bojovat proti těmto neidentifikovaným parazitickým formám života.

Rozhovor dekády | 5. 4.

životopisný / drama

Film inspirovaný skutečnými událostmi, je svědectvím houževnaté novinářské práce, která vyústila šokujícím rozhovorem – nechvalně proslulým vystoupením prince Andrewa v pořadu BBC Newsnight. Od napětí při vyjednávání producenta Sama McAlistera s Buckinghamským palácem, až po soudní zúčtování Emily Maitlis s princem, nás snímek zavede do příběhu s ženami, které se nezastavily před ničím.

Co má Jennifer na svědomí | 10. 4.

dokumentární / krimi

Šlo o násilný zločin, který otřásl poklidným kanadským městem. Záhadní vetřelci vniknou do domu vietnamských přistěhovalců, terorizují rodinu a jediným svědkem je traumatizovaná dcera. Sousedé a přátelé popisují rodinu jako pohostinnou, štědrou a pracovitou. Proč se stali terčem? Celovečerní dokumentární film režisérky Jenny Popplewellové (Americká vražda: Rodina odvedle) využívá záběry z policejních výslechů a výpovědi zúčastněných, aby rozpletl spletitou síť, kterou nikdo nečekal.

Odcizení | 12. 4.

drama / thriller

Emotivní drama inspirované skutečnými událostmi, ve kterém se mladá Švédka z kmene Sámů pustí do pátrání po vrahovi, aby si s ním srovnala účty. Film podle oceněné spisovatelky Ann-Helén Laestadius zachycuje boj mladé ženy za obranu svého domorodého dědictví ve světě, kde roste xenofobie, klimatické změny ohrožují chov sobů a mladí lidé se tváří v tvář kolektivnímu zoufalství rozhodují pro sebevraždu. Její román také odhaluje napětí, které vzniká, když se moderní myšlenky střetnou s tradiční kulturou s hluboce zakořeněnými patriarchálními strukturami.

Náš svět plný života – 1. řada | 17. 4.

dokumentární

Od týmu oceněného cenou Emmy za Slavné národní parky přichází odhalující pohled na tajnou síť vazeb, která nás všechny spojuje a udržuje nejkouzelnější fenomén naší planety: život jako takový. Tento dokumentární seriál, jehož vypravěčkou je držitelka Oscara Cate Blanchett, se rozprostírá po celém světě a představuje neobyčejné tvory a ekosystémy, velké i malé, které spolupracují na obnově a udržování našeho živého světa.

Běsy podle Grimmů – 1. řada | 17. 4.

anime / fantasy / horor / mysteriózní

Co by se stalo, kdyby pohádka vlastně nebyla pohádkou? Kdysi dávno bratři Jakub a Vilém sbírali pohádky z celé země a sepsali o nich knihu. Měli také mnohem mladší sestru, nevinnou a zvědavou Šarlotu, kterou měli velmi rádi. Jednoho dne, když bratři jako obvykle vyprávěli Šarlotě pohádku, všimli si, že má ve tváři poněkud zasmušilý výraz. „Myslíte, že opravdu žili šťastně až do smrti?“ zeptala se.

Rebel Moon: Druhá část – Jizvonoška | 17. 4.

akční / sci-fi / dobrodružný

Film je pokračováním ságy o Koře a válečnících, kteří přežili a chystají se obětovat všechno, postavit se po bok statečných obyvatel Veldtu a bránit kdysi mírumilovnou vesnici. V ní totiž našli nový domov ti, které boj proti Mateřskému světu připravil o střechu nad hlavou. Ačkoli první Rebel Moon pasují někteří diváci k nejhorším filmům minulého roku, režisér Zack Snyder chystá na Netflixu uvést jeho režisérskou verzi, která by podle jeho vlastních slov měla být úplně jiným filmem.

Banditi: Na cestě za zlatem – 1. řada | 23. 4.

akční / dobrodružný / drama

Jižní Itálie, 19. století. Žena, která byla nucena uprchnout ze své vesnice, se přidá ke zvláštní skupině zbojníků a stane se jedním z nejkrutějších a nejstrategičtějších vůdců. Není však jediná, kdo si vybral tento život, a brzy se dostane do kontaktu s dalšími ženami, které jsou jí podobné. Aby získaly zpět zlato z jihu a vrátily naději rolníkům, nezbude jim nic jiného, než se spojit proti společnému nepříteli.

Mrtví mladí detektivové – 1. řada | 25. 4.

akční / dobrodružný / komedie

Stejně jako Sandman z roku 2022, také Mrtví mladí detektivové pocházejí z komiksové předlohy pánů Neila Gaimana a Matta Wagnera. Poprvé se postavy dvou mrtvých chlapců, kteří zůstali na Zemi, aby zde mohli vyšetřovat paranormální případy, objevili v pětadvacátém čísle Sandmana z roku 1991. Tvůrcem seriálu je Steve Yockey, jeden ze scénáristů a producentů Lovců duchů.

Čtěte také: Videoherní Fallout a konec Star Treku. Představujeme 10 nejočekávanějších dubnových novinek mimo Netflix