Velkolepý Šógun si připsal rekordní sledovanost! Trailer příští epizody slibuje epický střet

Zdroj: FX

Historický epos Šógun odehrávající se ve feudálním Japonsku, se po své rekordní premiéře na dvou streamovacích platformách společnosti Disney rozjel na plné obrátky.

Seriál, který debutoval na Hulu v USA a na Disney+ v zahraničí, zaznamenal během prvních šesti dnů po premiéře úctyhodných devět milionů zhlédnutí. Toto číslo stačilo na to, aby se stal celosvětově nejsledovanějším seriálem z dílny FX ve streamovacích službách společnosti Disney. Překonal i dosud vládnoucí druhou řadu Medvěda.

Čtěte také: Disney chce Deppa v příštích Pirátech z Karibiku! Co na to slavný herec?

Ani Šógun ale nedokázal dosáhnout výšin dvou největších franšíz společnosti Disney – Marvel a Star Wars. V srpnu 2023 společnost Disney potvrdila, že první epizoda Ahsoky přilákala na streamu přes 14 milionů lidí. Velkým hitem pro Disney byla také druhá řada Lokiho, přičemž seriál Marvelu si nenechalo ujít 10,9 milionu diváků.

V prosinci minulého roku si na Disney+ vedl skvěle také Percy Jackson a Olympané. Během prvních šesti dní ho viděly 13, 3 miliony diváků, a pokud zrovna nepočítáme tituly z univers Marvelu a Star Wars, je právě seriálová adaptace díla Ricka Riordana nejsledovanějším originálním pořadem od Disneyho.

Trailer na 4. epizodu

Příběh Šóguna je zasazen do feudálního Japonska někdy kolem roku 1600 a podává fiktivní svědectví o vzestupu Tokugawy Iejasua k moci očima anglického námořníka Johna Blackthorna, jehož postava je volně založena na osudech skutečného trosečníka Williama Adamse.