10 parádních novinek na víkend (nejen) na Netflixu

Foto: Aquaman a ztracené království (Warner Bros.), Šógun (FX), Kosmonaut z Čech (Netflix)

První březnový víkend se ponese ve znamení dlouho očekávaného Kosmonauta z Čech, který teprve dnes přistál na Netflixu. HBO Max představilo závěrečné dobrodružství z komiksového světa DCEU v podobě druhého Aquamana, Napoleon Ridleyho Scotta pro změnu dobyl streamovací službu Apple TV+ a velkolepý Šógun potřísnil krví Disney+.

Aquaman a ztracené království | HBO Max

akční / dobrodružný / fantasy

Arthur (Jason Momoa) musí požádat o pomoc svého nevlastního bratra Orma (Patrick Wilson), aby ochránil Atlantidu před Black Mantou (Yahya Abdul-Mateen II), který ve své posedlé snaze pomstít smrt svého otce vypustil ničivou zbraň. Dvojka nakonec podle předpokladů na úspěch svého miliardového předchůdce nenavázala, když v kinech utržila 423 milionů dolarů. Rozpočet snímku přitom dělal astronomických 205 milionů a další desítky milionů pak studio nalilo do samotné propagace.

Bažina: Milénium – 1. řada | Netflix

krimi / drama / thriller

Polský kriminální thriller se vrací ve své poslední sezóně s příznačným podtitulem Milénium. Pro ty, kteří seriál neznají, je Bažina napínavou výpravou do malé polské vesnice Grónty, kde nevyřešené zločiny z různých let vrhají dlouhý stín na současnost. První série se zaměřila na vraždy prostitutky v 80. letech. Poslední část nás zavede do 60. let minulého století, kdy je objeveno tělo se záhadným náhrdelníkem úzce spojeným s klíčovými postavami.

Jeden gól | Disney+

komedie / sportovní

Úsměvná komedie Jeden gól vypráví skutečný příběh fotbalového týmu Americké Samoy, který v roce 2001 nechvalně proslul drsnou prohrou 31:0. S blížící se kvalifikací na mistrovství světa tým najme smolařského a svérázného trenéra Thomase Rongena (Michael Fassbender), který doufá, že z nejhoršího fotbalového týmu na světě udělá vítěze.

Kosmonaut z Čech | Netflix

sci-fi / drama / dobrodružný

Český kosmonaut vyslaný na okraj galaxie, aby posbíral záhadný prastarý prach, zjistí, že se jeho pozemský život rozpadá na kousky. Obrátí se tedy na jediný hlas, který mu může pomoci dát ho znovu dohromady. Ten shodou okolností patří bytosti z počátku věků, která se skrývá ve stínu jeho lodi.

Kód 8: Část 2 | Netflix

sci-fi / akční / krimi / drama

V přímém pokračování předchozího filmu je Connor (Robbie Amell) propuštěn z vězení. Živí se jako údržbář v komunitním centru, a přerušil styky se svým bývalým zločineckým parťákem Garrettem (Stephen Amell). Connorova snaha vyhnout se problémům ale vyjde vniveč, když je nucen pomoci čtrnáctileté Pav utéct před bandou zkorumpovaných poldů. Pokračování sci-fi kriminálky Kód 8 zamíří na Netflix za účasti bratranců Amellových.

Napoleon | Apple TV+ | Skylink

historický / válečný / drama

Snímek je řemeslně výborně zvládnutý, Joaquin Phoenix a Vanessa Kirby hrají své hlavní role skvěle. Trochu problém je, že Phoenix je pro roli zkrátka už moc starý. Bitvy, když už na ně dojde, jsou epické. Ale chybí tu nějaký moment, z něhož bychom se příslovečně řečeno posadili na zadek. Jako by si tato verze zkrátka ukousla příliš velké sousto a film držel pohromadě velmi hrubým stehem…

Režim – 1. řada | HBO Max (od 3. 3.)

drama

Šestidílná černá komedie vypráví o životě za zdmi moderního autoritářského režimu, který se začíná hroutit. Kancléřka Elena (Kate Winslet) je stále paranoidnější a labilnější a už delší dobu neopustila palác. Obrací se proto na prchlivého vojáka Herberta (Matthias Schoenaerts) jako na nepravděpodobného důvěrníka. Jeho vliv na kancléřku stále roste a Eleniny pokusy rozšířit svou moc nakonec vyústí v rozkol v paláci i v zemi.

Robocop | HBO Max

akční / krimi / thriller

Původního Robocopa dělaly tím čím byl hlavně brutální scény a špičkové praktické efekty. Robocop a jeho pokračování patří k nejlepším bijákům, co se kdy objevily na plátně. Proto není divu, že se kultovní akční krvák, plný gore a násilí nedávno dočkal videoherního sequelu a v roce 2014 vznikl remake pod vedením Josého Padilhy. Jeden z nejkrvavějších akčních filmů všech dob, stvořený režisérem Paulem Verhoevenem, měl heslo: „Blood. I want more f*cking blood…“

Šógun – 1. řada | Disney+

drama / dobrodružný / historický

Děj Šóguna je zasazen do feudálního Japonska někdy kolem roku 1600 a podává fiktivní svědectví o vzestupu Tokugawy Iejasua k moci očima anglického námořník Johna Blackthorna, jehož postava je volně založena na osudech skutečného trosečníka Williama Adamse. I přes zprvu nepřátelské přijetí si Blackthorne pomalu získá pochopení a respekt od svého okolí a sám začne chápat a respektovat kulturu, která ho obklopuje.

The Walking Dead: The Ones Who Live – 1. řada | AMC (Skylink)

drama / horor / thriller

Seriál s podtitulem The Ones Who Live je návratem jedné z nejoblíbenějších postav universa, Ricka Grimese, kterého od samého začátku původního seriálu ztvárňoval Andrew Lincoln. Naposledy se objevil v deváté řadě. Rickova žena Michonne celé roky věřila, že je její manžel mrtvý. Když se ale objevil záblesk naděje, vydala se ho hledat. Šestidílný seriál je popisován jako epický milostný příběh dvou lidí, které svět rozdělil. Podaří se jim najít jeden druhého?

Zcela smyšlená dobrodružství Dicka Turpina | Apple TV+ | Skylink

komedie / dobrodružný

Legendární lupič Dick Turpin se stane zdráhavým vůdcem bandy zločinců a vydává se za absurdními dobrodružstvími, přičemž musí přelstít naprosto zkorumpovaného muže zákona Jonathana Wildea. V hlavní roli se představí Noel Fielding, kterého si můžete pamatovat ze seriálu Ajťáci.

Čtěte také: Tipy z minulého víkendu – Seriálový Avatar na Netflixu, Noomi Rapace ve vesmíru nebo drsná Žena ve zdi