10 parádních novinek na víkend (nejen) na Netflixu

Od Avatara k Ženě ve zdi.

Foto: Pět nocí u Freddyho (Universal Pictures), Avatar: Legenda o Aangovi (Netflix), Konstelace (Apple TV+)

Na Netflixu zakotvil jeden z nejočekávanějších seriálů roku, hraná adaptace Avatara, posledního vládce větru, hodně radosti udělá také šestá řada Drive to Survive z prostředí závodů F1. Na Apple TV+ je už nyní nová seriálová sci-fi Konstelace, na Disney+ zase poslední řada animáku Star Wars: Vadná várka. Novinek na víkend je ale podstatně víc.

Avatar: Legenda o Aangovi – 1. řada | Netflix

fantasy / akční / dobrodružný

Čtyři národy světa kdysi žily v míru, o který se staral pán všech čtyř živlů Avatar. Všechno se ale změnilo, když národ ohně zaútočil na vzdušné nomády, které zničil. Byl to první krok ohnivců k ovládnutí světa. Seriál vypráví o osudech mladého vzdušného nomáda Aanga, který se ocitne ve světě zmítaném válkou. S novými přáteli Sokkou a Katarou vyrazí na napínavou cestu, aby se mohl stát tím, čím má po právu být – příštím AVATAREM.

Druhý nejlepší špitál v galaxii – 1. řada | Prime Video

animovaný / sci-fi / komedie

V první řadě Druhého nejlepšího špitálu v galaxii se doktorky Sleech a Klak ujmou velmi nebezpečného a potenciálně převratného případu a přitom ohrozí samu existenci světa. I když vzhledem k jejich žalostným osobním životům by zapomnění mohlo být lepší.

F1: Touha po vítězství – 6. řada | Netflix

dokumentární / sportovní

Rok 2023 byl pro Red Bull dominantní – Max Verstappen vyhrál 19 z 22 závodů a získal svůj třetí titul mistra světa. Sergio Perez obsadil druhé místo v šampionátu a vyhrál dva závody v Saúdské Arábii a Ázerbájdžánu. Šestá řada dokumentárního hitu přichází pouhý týden před začátkem nové sezóny Formule 1.

Hunger Games: Balada o ptácích a hadech | iTunes

akční / dobrodružný / sci-fi

Děj se odehrává 64 let před prvním filmem a sleduje příběh mladého Coriolanuse Snowa (později v trilogii jako prezident Panemu). Ten má za úkol trénovat Lucy Gray, dívku z 12. kraje, která se chystá na boj v 10. Hladových hrách. Snow je zprvu zklamán, protože dostal na povel nejméně pravděpodobného vítěze, ale postupně zjišťuje, že Lucy oplývá mnohými schopnostmi, které by jí mohly pomoct hry vyhrát. A nejen z toho důvodu se rozhodne za ni bojovat.

Konstelace – 1. řada | Apple TV+ | Skylink

akční / thriller / sci-fi

Noomi Rapace hraje roli Jo, astronautky, která se po katastrofě ve vesmíru vrací na Zemi, aby zjistila, že přišla o několik vzpomínek a klíčových událostí ze svého života. Akcí nabité vesmírné dobrodružství je průzkumem temných stránek lidské psychologie a zoufalou snahou jedné ženy odhalit pravdu o skryté historii vesmírného cestování.

Messiho mistrovství světa: Vzestup legendy – 1. řada | Apple TV+ | Skylink

dokumentární / sportovní

Vydejte se spolu s legendou na působivou pouť pěti mistrovstvími světa, jež vyvrcholila v roce 2022 triumfem. Jak se cesta turnaji odvíjí, svěřuje se Messi se svými nejniternějšími postřehy ohledně své kariéry v národním týmu i výzev, jimž čelil.

Pět nocí u Freddyho | iTunes

horor / sci-fi / thriller

Pět nocí u Freddyho vypráví příběh Mikea Schmidta, mladíka, který se ujme role nočního hlídače v proslulém podniku Freddy Fazbear’s Pizza. Jakmile se Mike v nové práci zabydlí, brzy učiní znepokojivé zjištění: extrémně strašidelní animatroničtí maskoti, kteří baví zákazníky během celého dne, jsou víc než jen obyčejní roboti.

Star Wars: Vadná várka – 3. řada | Disney+

animovaný / akční / dobrodružný

V epické závěrečné řadě seriálu Star Wars: The Bad Batch bude skupina podrobena zkoušce svých možností v boji o znovusjednocení s Omegou, která čelí vlastním výzvám v odlehlé imperiální vědecké laboratoři. Skupina je roztříštěná a čelí hrozbám ze všech stran. Vude muset hledat nečekané spojence, vydávat se na nebezpečné mise a sebrat vše, co se naučila, aby se osvobodila od Impéria.

Žena ve zdi – 1. řada | SkyShowtime

thriller / krimi

Když se Lorna Bradyová probudí a objeví ve svém domě mrtvolu, aniž by tušila, jak se tam dostala, je spolu s dublinským detektivem Colmanem Akandem vtažena do spletitého pátrání po odpovědích v malém městě plném dávno pohřbených tajemství. Chválený irský seriál z minulého roku v české premiéře.

20 dnů v Mariupolu | iVysílání

dokumentární / válečný

Tým ukrajinských novinářů uvězněných v obleženém městě Mariupol se po začátku ruské invaze snaží pokračovat ve své práci dokumentující válečná zvěrstva… Jako jediní mezinárodní reportéři, kteří ve městě zůstali, zachycují to, co se později stalo určujícím obrazem války.

Čtěte také: Tipy na víkend z minulého týdne – Český film roku, Gran Turismo podle skutečné události nebo Clarkson a spol. v novém speciálu