10 parádních novinek na víkend (nejen) na Netflixu

Sport, móda a akce.

Foto: The New Look (Apple TV+), Přišla v noci (Artcam Films), Gran Turismo (Sony Pictures)

O víkendu si přijdou na své milovníci sportu. Netflix totiž uvedl již třetí řadu dokumentárního seriálu Dycky Sunderland, Prime Video láká na další speciál The Grand Tour a HBO Max zase nabídlo snímek Gran Turismo inspirovaný skutečnými událostmi. Kromě toho nepřehlédněte českou komedii roku Přišla v noci, případně The New Look z historie módní branže.

Dycky Sunderland – 3. řada | Netflix

dokumentární / sportovní

Sunderland AFC, klub, který se potýká s problémy a který právě sestoupil z nejvyšší anglické fotbalové ligy Premier League do druhé ligy Championship. Následuje působivý portrét houževnatosti, v němž se věčně loajální fanoušci i v těžkých chvílích semknou kolem svého týmu, zaměstnanci týmu se snaží udržet vše pohromadě a hráčům se podaří vybojovat několik vítězství. I když to není vždycky sranda, je to možná nejlepší pohled na to, co se stane s týmem a městem, když se výsledky nevyvíjejí podle jejich představ.

Einstein a bomba | Netflix

dokumentární / historický

Píše se rok 1933 a nejslavnější vědec světa Albert Einstein je na útěku. Ve strachu o svůj život nemá jinou možnost než opustit svou německou vlast, protože Hitler se chopil moci a začal systematicky pronásledovat židovské obyvatelstvo. Einstein se musí někde ukrýt před reálnou hrozbou nacistických vrahů. Kam ale zmizí světová celebrita z dohledu? Odpověď vede do dřevěné chaty na poli v Norfolku a k málo známému příběhu Einsteinova anglického úkrytu. Čas a místo, které se stanou zlomovým bodem v jeho životě, nakonec určí jeho vztah k nejmocnějšímu ze všech vynálezů – atomové bombě.

Gran Turismo | HBO Max

akční / sportovní / drama

Gran Turismo je zdařile provedený sportovní životopisný film, který od začátku do konce srší energií, neotřelým stylem a dynamikou. Není dokonalý, ale je zatraceně dobrý. A stává se živoucím důkazem, že filmy o videohrách mohou být zdařilé, napínavé a emotivní zároveň. Předlohou filmu je skutečný příběh o splněném přání dospívajícího hráče videoherní závodní série Gran Turismo Janna Mardenborougha.

Nad propastí | Netflix

katastrofický / akční / drama

V centru dění je Frigga, která se snaží sladit svou riskantní práci bezpečnostní manažerky v dole Kiirunavaara s rodinným životem, svou novou láskou Dabirem a svým bývalým, který se jí nechce vzdát. Když se jim však náhle začne třást půda pod nohama, začíná boj o holé přežití. Nad propastí je prvním švédským katastrofickým snímkem, který vypráví o ničivých událostech v hornickém městě Kiruna a železném dole Kiirunavaara. Film měl premiéru v září minulého roku ve švédských kinech.

Přišla v noci | Kviff.tv

komedie / drama / horor

Mají matky a tchýně vždycky pravdu? Myslí to s námi dobře? A nejsou někdy právě proto těmi největšími monstry? Film Přišla v noci Tomáše Pavlíčka a Jana Vejnara na tenké hraně černého humoru a home invasion hororu rozvíjí situaci, kterou v různých obměnách zažil každý z nás.

Rodina nindžů – 1. řada | Netflix

akční / drama / historický

Seriál se zabývá příběhem japonských nindžů, kteří stále tajně plní mise v moderní společnosti. Příběh se odehrává v dnešním Japonsku a sleduje rodinu Tawara, poslední klan nindžů, který opustil své kořeny po neúspěšné misi. Nyní je rodina znovu nucena se vrátit do akce, aby ochránila svou zemi.

Suncoast | Disney+

drama / životopisný

Tento poloautobiografický film je inspirovaný osudy dospívající dívky, která se spolu s houževnatou matkou stará o svého bratra a naváže přitom nepravděpodobné přátelství s excentrickým aktivistou protestujícím proti největšímu lékařskému případu všech dob.

The Grand Tour: Sand Job | Prime Video

komedie / dokumentární / sportovní

Jeremy Clarkson, Richard Hammond a James May se znovu setkávají v odlehlé africké Mauretánii a vydávají se po stopách legendární rallye Paříž-Dakar. Místo na míru vyrobených dakarských závodních vozů musí chlapci absolvovat cestu v levných upravených sportovních autech.

The New Look – 1. řada | Skylink | Apple TV+

životopisný / drama / historický

Napínavý seriál poodkrývá šokující pozadí toho, jak se Christian Dior, Coco Chanel, Cristóbal Balenciaga a další módní ikony vyrovnávaly s hrůzami druhé světové války a odstartovaly éru moderní módy. V hlavních rolích se představí Ben Mendelsohn, Juliette Binoche, Maisie Williams nebo John Malkovich.

Trollové 3 | iTunes

animovaný / dobrodružný / komedie

Trollí princezna Poppy měla vždycky obrovskou slabost pro svého nabručeného kámoše Větvíka. Dva roky to mezi nimi jen tak bublalo, ale teď už to začíná být vážné. Jak se ti dva sbližují a ještě více poznávají, Poppy zjistí, že Větvík před ní skrývá trochu nepříjemnou, leč velmi vzrušující životní kapitolu.

Čtěte také: Tipy na víkend z minulého týdne – Nejnovější Mission: Impossible, Aquaman a ztracené království nebo válečný sci-fi seriál Halo