Duna: Část druhá už překonala tržby prvního filmu! Do kin ale míří tvrdá konkurence

Zdroj: Warner Bros.

Nejnovější dílo Denise Villeneuva pokračuje v dobývání světových kin a podle Box Office Mojo byl třetí víkend pro druhou Dunu velmi plodný. Na domácí půdě utržila dalších téměř 30 milionů dolarů a směle vykročila za půl miliardou, na kterou první díl ani nedosáhl. O víkendu dosáhla 496 milionů celosvětově.

Před osmnácti dny vstoupila do kin druhá Duna, která se stala prvním velkým hitem roku 2024. Králem posledního víkendu se ale s odřenými pěstmi stala Kung Fu Panda 4. Cesta na Arrakis však diváky zaujala natolik, že film bude zjevně vyhledávaným dlouhodobě. Ve svých tržbách dokonce překonal první film (433 milionů) a v budoucnu možná bude atakovat i magickou miliardu.

Čtěte také: Mistrovské dílo nebo průměrná adaptace? Sci-fi seriál od tvůrců Hry o trůny viděli zahraniční kritici

Nástup konkurence na konci března

Půl miliardy je pro Dunu skvělý výsledek a málokterému filmu, který debutoval po pandemii, se ho podařilo dosáhnout. Připomeňme, že rozpočet Duny 2 činil 190 milionů dolarů a minimálně dalších 100 pak putovalo na její propagaci. Už příští víkend se ale druhá Duna postaví novým Krotitelům duchů a na konci března pak velkolepému snímku Godzilla x Kong: Nové impérium.

Výše zmíněná Kung Fu Panda 4 zaznamenala vynikající start a v boji s Dunou nijak nezaostala. Animovaný film studia Dreamworks vydělal dalších 30 milionů dolarů v Severní Americe a 39,6 milionu dolarů na mezinárodním poli. Celkově má na kontě 176 a půl milionu, nicméně bude muset ještě hodně přidat, aby dosáhl úspěchu prvních tří dílů, z nichž každý vydělal 500-600 milionů dolarů.

Duna: Část druhá mapuje působivou cestu Paula Atreida, který uzavírá spojenectví s Chany a Fremeny. Zároveň se vydává na válečnou stezku a hoří touhou po pomstě proti spiklencům, kteří způsobili pád jeho rodiny. Tváří v tvář volbě mezi životní láskou a osudem známého vesmíru chce Paul zabránit tragické budoucnosti, kterou může předvídat jen on.