Duna spasila česká kina! Počtem diváků téměř vyrovnala loňský rekord

Zdroj: Warner Bros.

O velkolepou Dunu je obří zájem po téměř celém světě a nejinak tomu bylo o víkendu v českých kinech. Na film vyrazilo přes 136 tisíc diváků a konkurovat mu nezvládla ani žádná z českých novinek.

Druhá Duna sice v českých kinech netrhá rekordy, o které se v minulosti zapříčinil Marvel, oproti prvnímu filmu si ale polepšila téměř dvojnásobně, když si ji v předpremiérách a o víkendu nenechalo ujít přes 136 tisíc diváků. Jen pro srovnání, nejlepší start v loňském roce zaznamenali Strážci Galaxie 3, na které Duna ztrácí jen pár stovek diváků.

Čtěte také: Star Wars podle Karla Zemana? Geniální předělávka vám vyrazí dech! Mistra Yodu ztvárňuje Zdeněk Srstka

Pokud si druhá část Duny udrží divácký zájem i v příštích týdnech, očekává se, že by mohla v Česku dosáhnout magické hranice půl milionu diváků. Už nyní ale jde o titul, který konečně vrátil diváky do kin a jaký kinaři tak nutně potřebovali. Jeho největší konkurencí zřejmě bude až snímek Godzilla x Kong: Nové impérium, který dorazí do kin na konci března.

Za Dunu se v žebříčku zařadily dva české filmy. Druhou příčku s 26 tisíci diváky ovládla Matka v trapu, a až třetí skončili Manželé Stodolovi ve svém premiérovém víkendu. V předpremiérách se potom objevila čtvrtá Kung Fu Panda, i to ji ale nakonec stačilo, aby se sedmi tisíci diváky obsadila čtvrtou pozici.

Kompletní výsledky najdete na webu Kinomaniak.