Kritici označili samurajskou řežbu za mistrovské dílo! Seriál je v recenzích zatím stoprocentní

Navíc jsme dostali další velkolepý trailer.

Zdroj: FX

Propagace očekávaného seriálu Šógun pokračuje. Zatímco FX vydala jeden z mnoha dalších velkolepých trailerů, první zahraniční recenze přirovnávají samurajskou podívanou k mistrovskému dílu. Podle kritiky se můžeme těšit na velkolepé souboje, intriky a špičkové efekty. Seriál, který dorazí také na Disney+, uvidíme už na konci února.

První zahraniční reakce na seriál

Zdroj: Rotten Tomatoes

London Evening Standard | 4/5

Šógun je prestižní drama ve velkém stylu. Výpravné lokace (není poznat, že Japonsko 16. století bylo celé rekonstruováno ve Vancouveru), vynikající herecké výkony a poutavý příběh, který si sice dává načas, ale diváka neúprosně vtáhne do děje.

Čtěte také: Krocení písečného červa v sedmiminutové upoutávce! Duna 2 vypadá naprosto velkolepě

Joblo | 9/10

Šógun se okamžitě stal mistrovským díle a nahradil verzi příběhu z roku 1980. Tento seriál je krásný, silný, strhující a poutavý a dává skvělému Hiroyukimu Sanadovi dlouho očekávanou hlavní roli.

Total Film | 3, 5/5

Ačkoli není dokonalý, dělá dost pro to, abychom chtěli víc. Pokud se v pokračování podaří odstranit nedostatky, mohl by se z něj stát další velký televizní fenomén založený na knihách.

Flicks

Šógun je v mnoha ohledech o smrti, konkrétně v tom, jak ji vnímají různé kultury a náboženství. Je to ale také rozsáhlý historický epos se všemi intrikami, spiknutími a střety, v jaké můžete doufat.

O čem je Šógun

Děj Šóguna je zasazen do feudálního Japonska někdy kolem roku 1600 a podává fiktivní svědectví o vzestupu Tokugawy Iejasua k moci očima anglického námořník Johna Blackthorna, jehož postava je volně založena na osudech skutečného trosečníka Williama Adamse.

I přes zprvu nepřátelské přijetí si Blackthorne pomalu získá pochopení a respekt od svého okolí a sám začne chápat a respektovat kulturu, která ho obklopuje. Nakonec je Blackthorneovi jako prvnímu cizinci udělen status samuraje.

Stejnojmenný historický román spisovatele Jamese Clavella byl uveden už v roce 1975, o pět let později byl zfilmován do slavné seriálové podoby Jerryho Londona. Postavu Blackthorna tehdy ztvárnil Richard Chamberlain.

Tvůrcem a scénáristou seriálu je Justin Marks zodpovědný za skvělou sci-fi sérii Dva světy. Jako scénárista se podílel také na chválené Knize džunglí (2016) režiséra Jona Favreaua.

Velkolepou desetidílnou minisérii přivede na televizní obrazovky FX, objeví se také na streamovací službě Disney+. Česká premiéra je na programu 27. února.

Nový trailer

Zdroj: FX