Krocení písečného červa v sedmiminutové upoutávce! Duna 2 vypadá naprosto velkolepě

Druhé Duně bude IMAX skutečně slušet.

Zdroj: Warner Bros.

Za necelé tři týdny zbourá kina po celém světě druhá Duna. Nejočekávanější film tohoto roku nabídnul už několik velkolepých trailerů, nyní se ale připomíná v sedmiminutovém klipu, ve kterém si Paul Atreides osedlává ohromného písečného červa. Že jde o neuvěřitelnou podívanou, kterou navíc svými tóny podtrhuje Hans Zimmer, asi nemusíme říkat.

Duna je nejznámější román amerického spisovatele Franka Herberta, vyprávějící o vesmírném Impériu a pouštní planetě Arrakis, zvané Duna, na níž se nachází melanž, vzácné koření, prodlužující lidský život a poskytující jeho uživateli mimořádné psychické schopnosti. Jedná se o kultovní dílo světové science fiction, které vyhrálo prestižní ceny.

Čtěte také: Režisér Deadpoola míří mezi dinosaury! Čeká nás kompletní restart Jurského světa

Duna: Část druhá naváže na první film a bude pokračovat v adaptaci slavného románu Franka Herberta z roku 1965. Paul Atreides (Timothée Chalamet) se spojí s Chani (Zendaya) a Fremeny a vydá se na cestu pomsty proti těm, kteří zničili jeho rodinu. Atreides předvídá, že na obzoru je strašlivá budoucnost, a udělá vše, co je v jeho silách, aby jí zabránil. Čelit bude volbě mezi životní láskou a osudem celého vesmíru.

Film má premiéru v kinech 29. února 2024.

Zdroj: Warner Bros.