Petr Uhlík válí! Diváci oceňují výkon představitele sériového vraha Hojera

Třetí epizoda Metody Markoviče dorazí 9. února.

Zdroj: Voyo

Druhý díl chválené kriminálky Metoda Markovič: Hojer dorazil na Voyo 2. února. Divákům se v něm naplno odhalil sériový vrah a usvědčený kanibal Ladislav Hojer, kterého hraje talentovaný Petr Uhlík (nedávno se objevil v Adikts). Nadšené recenze na novou epizodu na sebe nenechaly dlouho čekat, přičemž diváci nejvíce oceňují právě výkon mladého herce, který zcela zastínil rovněž skvělého Petra Lněničku v roli Markoviče.

Divácké ohlasy na Petra Uhlíka v roli Hojera

Super herectví Petra Uhlíka, který své postavě dodal takovou prostou naivitu, mixovanou ale s určitým typem úchylnosti až zvrácenosti, což bylo zas třeba vidět při scéně rekonstrukce vraždy, kdy málem zabil figurantku,“ hodnotí epizodu uživatel fabecc1222 na ČSFD. „Snad tady akademici nebudou zapomínat na seriál skoro rok starý, a příští rok toto dokážou ocenit.“

Nadšení z hereckého výkonu Petra Uhlíka sdílel také brecht98. „Přímý důkaz toho, že i když není seriál natřískaný bůhví jak známými jmény, tak to může naprosto skvěle fungovat a herci jako například Petr Lněnička a v této epizodě obzvláště Petr Uhlík můžou mile překvapit. Těšil jsem se na nástup Hojera, ale takový výkon bych od Petra Uhlíka rozhodně nečekal.“

Recenze seriálu na Kinoboxu

Kdyby se tvůrci jen trochu usměrnili a soustředili se lépe na silné stránky svého díla, prospěli by tím sobě i nám. I tak se ale jedná o velmi silný zářez Voya a jistě to lepší (možná i nejlepší) z dosavadní dramatické tvorby této platformy. Mrazivá kriminálka o jednom extrémním případu, v němž se odráží všechno zlo naší každodennosti, píše v recenzi Martin Svoboda.

O čem je seriál Metoda Markovič: Hojer

Metoda Markovič: Hojer vzdává hold originálním vyšetřovacím metodám bývalého šéfa legendární pražské „mordparty“ Jiřího Markoviče, mezi jehož nejznámější případy patří dopadení Ladislava Hojera.

Právě na vyšetřování nejděsivějšího vraha normalizačního Československa a na podivný vztah Jiřího Markoviče a Ladislava Hojera se seriál zaměřuje. V posledním roce svého života, kdy bojoval s těžkou nemocí, které loni v říjnu podlehl, na seriálu s tvůrci intenzivně pracoval sám Jiří Markovič.

Ladislav Hojer byl český sadistický sériový vrah a kanibal, který mezi lety 1978 až 1981 zavraždil na území Československa celkem 5 žen. Za tyto činy byl odsouzen k trestu smrti a dne 7. srpna 1986 byl popraven v Praze v pankrácké věznici.

Režisérem seriálu je talentovaný Pavel Soukup, jediný český držitel ceny Emmy za internetovou minisérii #martyisdead. Na tu v minulém roce navázal moderní thriller #annaismissing, který byl později na Voyo rovněž uveden v seriálové podobě.