James Cameron má nápady na Avatara 6 a 7! Pátý film přitom uvidíme nejdříve v roce 2031

Vyprávění Jamese Camerona je teprve na začátku.

Zdroj: 20th Century Studios

Pokud nedojde k něčemu neočekávanému, Avatara 5, který je v plánu už od vzniku druhého filmu, uvidíme v kinech v roce 2031. Režisér James Cameron v novém rozhovoru pro People prozradil, že v hlavě už má i plány na případný šestý a sedmý film.

Devětašedesátiletý režisér Terminátora a Titanicu v současné době pracuje na postprodukci filmu Avatar 3, jehož premiéra je plánována na rok 2025. Cameron uznal, že ačkoli má nápady i na šestý a sedmý film, miliardovou sérii v budoucnu přenechá někomu jinému.

Čtěte také: Horor z doby kamenné nahání husí kůži! Trailer láká na krvelačné monstrum

Pátý film máme kompletně napsaný a už mám nápady na šestý a sedmý, i když v té době už budu pravděpodobně předávat štafetu dál,“ řekl James Comeron magazínu People. „Chci říct, že tu nebudu vždycky. Ale to, co děláme, nás baví. Pracujeme se skvělými lidmi,“ dodal Cameron, který má v plánu zrežírovat všechna oficiálně potvrzená pokračování.

James Cameron natáčel Avatara 3 a části Avatara 4 souběžně s dvojkou, aby zajistil věkovou kontinuitu svých postav. Cameronovi zbývá natočit zbytek Avatara 4, jehož příběh se bude rozprostírat během šesti let, a celý Avatar 5. Právě části, které se budou odehrávat šest let v budoucnosti, ještě nejsou hotové.

Trojka Avatara představí Ash People, tedy Na’vi ohně. A v žádném případě nepůjde o dobrosrdečné postavy. „Chci ukázat Nav’y v jiném světle, protože zatím jsem ukázal jen jejich dobré stránky. V prvních filmech je několik velmi negativních lidských příkladů a několik velmi pozitivních Navijských. V Avataru 3 to bude naopak. Budeme také prozkoumávat nové vesmíry a zároveň pokračovat v příběhu hlavních postav. Mohu s jistotou říci, že závěrečné díly budou nejlepší,“ řekl Cameron francouzskému magazínu 20 minutes.

Producent Landau v rozhovoru pro Empire nejprve prozradil, že v Avatarovi 4 dojde k „velkému časovému skoku,“ ale nyní od Camerona víme, že k němu dojde až v průběhu filmu, nikoliv na jeho začátku. Landau se také pro Gizmodo nechal slyšet, že Avatar 5 poprvé převede sérii na Zemi. „Jdeme na ni, abychom lidem otevřeli oči, abychom otevřeli oči Neytiri, aby viděla, co na Zemi existuje.“