Horší než Morbius! První reakce na novou marvelovku nevěstí nic dobrého

Madam Web má českou premiéru 14. února.

Zdroj: Sony Pictures

Madam Web je novou marvelovkou od Sony, která se odehrává ve stejném světě jako Venom, Morbius nebo blížící se Lovec Kraven, ačkoli ji studio prezentuje jako samostatný film. Premiéru měla v pondělí v Los Angeles a na sociálních sítích se již objevily první reakce.

Točit filmy o padouších Spider-Mana bez Spider-Mana se v případě Venoma ukázalo jako dobrý komerční tah. Přestože Morbius už tolik úspěšný nebyl a kritika ho rozcupovala do posledního netopýra, přispěchalo studio Sony s dalším samostatným příběhem, tentokrát o Madam Web. Jak ale prozradily první reakce na internetu, není moc důvodů, proč bychom se na tento film měli těšit.

Čtěte také: Deadpool a Wolverine jsou zpět! Trailer slibuje největší komiksovou událost posledních let

Postava Madame Web, alternativní identita Cassandry Webb, se v komiksech Marvelu poprvé objevila už v roce 1980. Madame Web je Spider-Manova spojenkyně, jasnovidná a telepatická mutantka, která se ve svých příbězích zjevuje především jako starší slepá žena. Je tedy zřejmé, že snímek se jejím příběhem pouze inspiroval, protože v hlavní roli se představí Dakota Johnson.

První zahraniční reakce na Madam Web

Morbius byl lepší. Matt Ramos myslí svůj názor smrtelně vážně, jak píše v jedné z odpovědí na dotaz komentujícího.

Madam Web je trapný chaos. Talentované hvězdy promrhané na pravděpodobně nejhorším komiksovém filmu, jaký jsem kdy viděl. Plný příšerných dialogů, trapného střihu a vůbec směšné struktury.

Madam Web je naprosto v pořádku. Jen o ní není moc co říct. Hlavní představitelé jsou okouzlující. Dakota Johnson je čarodějnická podivínka. Nezvratný osud potkává superhrdinský žánr. Ale prostě to nemá moc co nabídnout. Žádná katastrofa.

Madam Web je těžkopádný, špatně napsaný, nepřehledný a odfláknutý film s průměrným střihem a hereckými výkony. Přestože má solidní kameru a zajímavý koncept, příšerné zpracování to nevytrhne.

Viděl jsem Madame Web a bylo to špatné. Snažil jsem se tomu dát šanci, ale bohužel špatné provedení tomu moc nepomohlo. Obsazení bylo super, ale herecké výkony mě rozhodně zklamaly…

Film postrádá potřebnou jiskru téměř ve všech oblastech: psaní, herecké výkony, akční sekvence. Je tam pár dobrých momentů s výborným celkovým tempem, ale některé věci jsem nepřekousla.

Madam Web je dalším zklamáním z vesmíru Sony. Dakota Johnson vyniká, ale to bohužel neplatí pro zbytek hereckého obsazení. Není to tak špatné, jak jsem čekal, ale bohužel to nedosahuje kvalit, aby se snímek dal označit za alespoň slušný.

O filmu Madam Web

Madame Web vypráví samostatný příběh o původu jedné z nejzáhadnějších hrdinek nakladatelství Marvel. V superhdinském thrilleru se představí Dakota Johnson v roli Cassandry Webb, záchranářky na Manhattanu, která možná získala jasnovidecké schopnosti. Tváří tvář tajemstvím minulosti naváže vztah se třemi mladými ženami, které čeká mocná budoucnost… pokud všechny přežijí smrtící přítomnost.

Zdroj: Sony Pictures