Nedoceněná sci-fi z minulého roku přichází na Disney Plus! Streamer odhalil datum uvedení

Film od režiséra Rogue One diváky v kinech nezaujal.

Zdroj: 20th Century Studios

Ačkoli je sci-fi Stvořitel dostupný online už od loňského listopadu, na streamovací službu Disney+ se teprve chystá. Fanoušky režiséra Garetha Edwardse, kteří ještě neměli možnost tento film vidět, možná potěší, že tamní premiéru bude mít už 17. ledna. Předplatitelé služby se s velkou pravděpodobností dočkají českého dabingu.

Originální sci-fi se podařila natočit za 80 milionů dolarů, přesto měla v kinech co dělat, aby se nezařadila mezi největší propadáky roku. Situaci nakonec zachránily tržby mimo Ameriku a Stvořitel tak nedávno překonal hranici jedné stovky utržených milionů. Žádná sláva to sice není, po premiérovém víkendu ale vše směřovalo k mizérii mnohem větší.

Čtěte také: Režisér oscarového Parazita přináší drsnou sci-fi s Pattinsonem! Venku je první teaser

Gareth Edwards filmem Stvořitel dokázal, že umí vyprávět opravdu velkolepé příběhy, v nichž je, lidově řečeno, za málo peněz hodně muziky, ale v emoční rovině není zdaleka tak silný v kramflecích, jak se snaží. Naši osmdesátiprocentní recenzi napsal Tomáš Lesk v září.

Technicky precizní snímek se odehrává uprostřed války mezi lidskou rasou a silami umělé inteligence. Joshua (John David Washington), zocelený bývalý agent speciálních jednotek, který truchlí nad zmizením své ženy, je naverbován, aby vypátral a zabil Stvořitele, nepolapitelného architekta vyspělé umělé inteligence.

Plakát k filmu Stvořitel. Zdroj: 20th Century Studios