Stroje mají také emoce. Finální trailer Stvořitele je dokonalou pozvánkou do kina

Režisér Rogue One přináší emotivní finální trailer.

Zdroj: 20th Century Studios

Finální trailer Stvořitele přináší velkou dávku emocí. Nejočekávanější sci-fi roku dokazuje, že nebude spoléhat jen na velkolepé kulisy a dokonalou technickou stránku, vyprávěný příběh bude mít také pořádnou hloubku. Upoutávka přichází na řadu jen pár dní po uvedení akčního speciálního pohledu, jež ukázal kvality filmu zase z jiné perspektivy.

Ve finálním traileru vidíme Joshuu (John David Washington), jak truchlí po své ženě a za každou cenu chce dostát svému slibu. Na pozadí zkázy a dramatu sílí rozvíjející se pouto mezi ním a umělou inteligencí s podobou dítěte, jejíž naivní otázky a poznámky nutí Joshuu přehodnotit své místo ve světě. Ukázka také hraje na emocionální struny, které budou ve filmu výrazné, zatímco ohromující nadpozemská krajina poskytuje mrazivou kulisu.

Uprostřed války mezi lidskou rasou a silami umělé inteligence je Joshua (John David Washington), zocelený bývalý agent speciálních jednotek truchlící nad zmizením své ženy, naverbován, aby vypátral a zabil Stvořitele, nepolapitelného architekta vyspělé umělé inteligence, který vyvinul záhadnou zbraň s mocí ukončit válku – a zničit lidstvo samotné. Joshua a jeho tým elitních agentů se vydávají přes nepřátelské linie do temného srdce území okupovaného umělou inteligencí, jen aby zjistili, že zbraň, která má zničit svět, má podobu malého dítěte. Film se odehrává ve světě zničeném nukleárním kataklyzmatem.

Stvořitelem Stvořitele je režisér Gareth Edwards, talentovaný tvůrce, který v minulosti přinesl novou Godzillu nebo Star Wars: Rogue One. V hlavních a vedlejších rolích se představí Gemma Chan, John David Washington, Allison Janney, Ralph Ineson, Ken Watanabe a mnoho dalších.

Stvořitel má premiéru 28. záři.

Plakát k filmu Stvořitel. Zdroj: 20th Century Studios