Sci-fi Stvořitel přitápí pod kotlem a servíruje dosud nejlepší trailer

Lidstvo dostává v boji s umělou inteligencí pěkně na frak. Trailer Stvořitele je ale špičkový.

Minutový trailer na Stvořitele. Zdroj: Zdroj: 20th Century Studios

Do premiéry očekávané sci-fi Stvořitel zbývají necelé tři týdny a jeho tvůrci servírují další materiál. Tentokrát v podobě minutového speciálního pohledu, který dost možná strká do kapsy všechny jeho předešlé trailery. Stvořitel patří za nejočekávanější sci-fi letoška, zvlášť když druhá část Duny se přesunula až na příští rok.

Uprostřed války mezi lidskou rasou a silami umělé inteligence je Joshua (John David Washington), zocelený bývalý agent speciálních jednotek truchlící nad zmizením své ženy, naverbován, aby vypátral a zabil Stvořitele, nepolapitelného architekta vyspělé umělé inteligence, který vyvinul záhadnou zbraň s mocí ukončit válku – a zničit lidstvo samotné. Joshua a jeho tým elitních agentů se vydávají přes nepřátelské linie do temného srdce území okupovaného umělou inteligencí, jen aby zjistili, že zbraň, která má zničit svět, má podobu malého dítěte. Film se odehrává ve světě zničeném nukleárním kataklyzmatem.

Stvořitelem Stvořitele je režisér Gareth Edwards, talentovaný tvůrce, který v minulosti přinesl novou Godzillu nebo Star Wars: Rogue One. V hlavních a vedlejších rolích se představí Gemma Chan, John David Washington, Allison Janney, Ralph Ineson, Ken Watanabe a mnoho dalších.

Stvořitel má premiéru 28. záři.

Plakát k filmu Stvořitel. Zdroj: 20th Century Studios