Pokračování Duny se přesunulo na příští rok, nejvíce na to doplatil Pán prstenů

Foto: Warner Bros.

Spekulace o tom, že Warneři odloží premiéru svého letošního nejočekávanějšího filmu, druhé části Duny, se ukázaly jako pravdivé. Doplatí na to druhý souboj Konga a Godzilly a animovaný Pán prstenů, na prosincovém uvedení Aquamana a ztraceného království se prozatím nic nemění. Za odsunutím Duny na jaro příštího roku stojí stávka herců v Hollywoodu.

V přehledu nejočekávanějších filmů ve zbytku roku jsme marně doufali, že druhou Dunu skutečně uvidíme už v listopadu. Vzhledem k tomu, že v Hollywoodu momentálně probíhá stávka herců a snímek by vlastně neměl během premiérového období kdo propagovat, rozhodli se Warneři odložit snímek na jaro 2024, přesněji na 15. března. Dalším důvodem, proč trhák Denise Villeneuvea uvidíme až po novém roce, může být chudší filmová nabídka příštího roku zapříčiněná nejen zmíněnou stávkou, ale také stávkou scénáristů.

Březnové uvedení Duny pochopitelně zamíchalo kartami také dalších filmů od studia Warner Bros. Aquaman Jamese Wana nicméně zůstává na programu v prosinci, změnu ale hlásí Godzilla x Kong: The New Empire. Další bitku dvou slavných monster uvidíme o měsíc později – 12. dubna. V této době měl jít do kin očekávaný animák Lord of the Rings: The War of Rohirrim, který Warneři nakonec odsunuli až na prosinec příštího roku.

Warneři jsou letošním králem v pokladnách kin. Jejich Barbie se pomalými krůčky blíží k půldruhé miliardě a ke skvělým výsledkům měla zcela bez pochyb nakročena druhá Duna. Studio je ale přesvědčeno, že bez propagace hvězd filmu, by snímek nemusel obstát, což zřejmě není případ dalšího Aquamana. Ten je součástí universa DCEU, které letos do kin servíruje jeden obří propadák za druhým (Aquaman je jeho posledním hřebíčkem do rakve) a jakýkoli odklad by zřejmě nedával ani smysl.

Foto: Warner Bros.