Rebel Moon je vizuálně podmanivý, a má fascinující mytologii. Sci-fi Zacka Snydera viděli první diváci

Síť X zaplavují první reakce.

Zdroj: Netflix

První část Rebel Moon se ukázala divákům na brazilském Comic-Conu v minulém týdnu, a premiéru měla už také 7. prosince v Londýně. První divácké reakce slibují vizuálně nádherný film, ve kterém šlape jako hodinky hlavně první dějství, a jak se dalo předpokládat, postavy a jejich vývoj jsou odsunuty na druhou kolej. Recenzenti se ale shodují, že už teď se nemohou dočkat druhé části.

Zatímco první část, Zrozená z ohně, dorazí na Netflix už 22. prosince, pokračování s podtitulem The Scargiver uvidíme až 19. dubna 2024. Režisér Zack Snyder se ovšem netají tím, že má plány s tímto universem i v budoucnu. V přípravě je animovaná série, komiks, a nečekaně také podcast. Všechny spin-offy by se měly příběhově odehrávat před dvojicí filmů.

Čtěte také: Oscara za nejlepší triky může získat Barbie, Napoleon či Ant-Man. Naopak Oppenheimer na seznamu chybí

První reakce na Rebel Moon

Rebel Moon je prostě epický! Obrovské měřítko, nádherný vizuál (jak jinak), úžasná akce a opravdu fascinující mytologie. Je tu spousta vzrušujících příprav na to, co přijde, ale i tak je to velmi uspokojivé jako samostatný film. Jimmy si také ukradl mé srdce.

Film přináší triumfální uvítání do zcela nového a slibného vesmíru a zároveň obsahuje některé z mých nejoblíbenějších momentů Zacka Snydera (+ strhující, drsňácký, nářezový třetí akt).

Je velkolepý, epický a oplývá mytologií, které jsme se zatím jen dotkli, protože se zdá, že mnoho věcí ještě nebylo odhaleno. Snyder s láskou odkazuje na svůj vlastní film 300. Podle mě se Zrozená z ohně může klidně zařadit mezi tři nejlepší Snyderovy filmy vedle Muže z oceli a Ligy spravedlnosti.

Včera jsem měl možnost shlédnout první část Rebel Moon a musím vám říct, že je to úžasný film! Vizuální stránka je skvělá! Děj mi připadá jako směs Star Wars a ZSJL, a to nezmiňuji Sedm samurajů.

Film, který se nedokáže postavit na vlastní nohy a neustále hledá ústřední bod, s nesnesitelně uspěchaným představováním postav a derivativním vyprávěním. Několik efektivních prvků a budování světa – ale celkově zklamání.

Kéž bych mohl říct, že se mi Rebel Moon líbil, ale po slibném prvním dějství se řítí z útesu. Zack Snyder se víc stará o cool akční scény, než o to, abychom se etablovali a našli zalíbení v jeho postavách.

Vizuálně velmi pohledné a dobře plynoucí, ale trpí syndromem prvního dílu. Kdybych teď tvrdila, že se netěším na The Scargiver (podtitul druhého dílu), tak bych lhala.

O čem je Rebel Moon

Když se mírumilovná kolonie na okraji galaxie ocitne v ohrožení armád tyranské vládnoucí síly, stane se jejich největší nadějí na přežití Kora (Sofia Boutella), záhadná cizinka žijící mezi vesničany.

Kora, pověřená úkolem najít vycvičené bojovníky, kteří se s ní spojí v marném odporu proti Matce světa, sestaví malou skupinu bojovníků – outsiderů, povstalců, rolníků a válečných sirotků z různých světů, které spojuje potřeba vykoupení a pomsty.

Zatímco se stín celé Říše snáší na polozapomenutý měsíc, odehrává se bitva o osud galaxie a v jejím průběhu se formuje nová armáda hrdinů.