Daniel Brühl v dalším závodním filmu! Trailer na adrenalinem nabité Race for Glory

Připoutejte se!

Zdroj: RAI

Závodní filmy znovu nabývají na popularitě, a po vzoru snímků Rivalové, Le Mans ’66 nebo Gran Turismo se na nás řítí Race for Glory (dříve 2 Win). Příběh o nevraživosti mezi německou a italskou automobilkou přiveze na plátna kin italský režisér Stefano Mordini. V jedné z hlavních rolí se představí oblíbený Daniel Brühl z již zmíněných Rivalů.

Daniel Brühl (Roland Gumpert) a Riccardo Scamarcio (Cesare Fiorio) hrají ve skutečném příběhu Davida a Goliáše, který se zaměřuje na intenzivní soupeřivost mezi německou automobilkou Audi a italskou Lancií na mistrovství světa v rallye skupiny B v roce 1983. Navzdory všem předpokladům bojuje Lancia o znovuzískání své bývalé slávy prostřednictvím odvážných inovací a mimořádné odvahy.

Čtěte také: Příšery, apokalypsa, sci-fi. Představujeme 10 nejočekávanějších Netflix novinek v prosinci

Skupina B byla asi nejpopulárnější kategorií v rallye. Objevila se v roce 1982 a byla zrušena v roce 1986 po tragických nehodách Henriho Toivonena a Joaquima Santose. Dnes má k těmto speciálům nejblíže kategorie WRC.

Film má premiéru 5. ledna ve vybraných kinech, a zároveň také v digitální podobě. Oficiální uvedení v Česku nebylo potvrzeno.

Zdroj: RAI