10 nejočekávanějších lednových filmů a seriálů z Netflixu

Nabitý začátek roku.

Foto: Forst, Griselda, Sněžné bratrstvo (vše Netflix)

Po famózním a nabitém prosinci Netflix nepoleví, a hned na začátku roku zařadí na vyšší rychlost. Do nabídky největšího streamera se v lednu dostane další oscarový favorit, tentokrát Sněžné bratrstvo od španělského režiséra J.A. Bayony, skvěle obsazená akční komedie V letu nebo celovečerní sci-fi z dystopického Londýna Kuchyně. Na své si ale přijdou také fanoušci seriálů.

Podruhé mě neoklameš – 1. řada | 1. 1.

krimi / drama / thriller

Minisérie sleduje Mayu, která se snaží vyrovnat s brutální vraždou svého manžela Joea. Když však Maya nainstaluje kameru pro chůvy, aby dohlédla na svou malou dceru, je šokována, když ve svém domě spatří muže, kterého poznává. Jde o jejího manžela, kterého považovala za mrtvého…

Bratři Sunovi – 1. řada | 4. 1.

akční / drama / komedie

Hlavu mocné tchajwanské triády sejme tajemný zabiják, a tak se bossův nejstarší syn, legendární vrahoun Charles, vydá do Los Angeles, aby ochránil svoji matku Eileen a naivního mladšího bratra Bruce. Ani jeden z nich totiž zatím netuší, jaká je pravda o jejich rodině.

Sněžné bratrstvo | 4. 1.

dobrodružný / thriller / životopisný

Příběh podle skutečné události začíná v říjnu roku 1972, kdy se let 571 uruguayského letectva, který měl dopravit ragbyový tým do Chile, zřítil k zemi. Havárii přežilo pouze 29 ze 45 cestujících. Uvězněni v jednom z nejnepřístupnějších a nejnepřátelštějších prostředí na planetě byli nuceni uchýlit se k extrémním opatřením, aby zůstali naživu.

Bod zlomu – 2. řada | 10. 1.

sportovní / dokumentární

Tým stojící za F1: Touha po vítězství, sleduje v seriálu Break Point vybranou skupinu špičkových tenistů na kurtu i mimo něj, kteří se účastní náročných grandslamových turnajů po celém světě. Jejich sen je jednoduchý: zvednout nad hlavu trofej a stát se jedničkou. Některé tenisové legendy se nacházejí na sklonku své kariéry, a tak nastává šance pro novou generaci, která se může ucházet o místo na výsluní.

Forst – 1. řada | 11. 1.

krimi / thriller / drama

Netflix již vyprodukoval více než 30 polských filmů a seriálů. Tentokrát platforma sáhla po jednom z nejoblíbenějších detektivních románů Remigiusze Mróze. Seriál, jehož autorem je oceňovaný režisér Daniel Jaroszek, zavede diváky do půvabných zákoutí Tater, které se stanou dějištěm brutálních vražd. Komisař Forst, známý svými nekonvenčními metodami, musí přijít na to, jaká záhada stojí za touto vlnou zločinů.

Čtěte také: Netflix je na konci roku ve formě! Berlín splnil všechna očekávání

Kluk spolkne vesmír – 1. řada | 11. 1.

krimi / drama / mysteriózní

Epický příběh o dospívání odehrávající se v Brisbane 80. let minulého století, v němž se mísí kouzlo a nevinnost mládí s krutou realitou světa dospělých. Ztracený otec, němý bratr, vyléčená závislá matka, nevlastní otec, který prodává heroin, a chůva s vražednou minulostí. Eli Bell se jen snaží následovat své srdce a pochopit, co znamená stát se dobrým člověkem, ale osud mu neustále hází do cesty překážky.

V letu | 12. 1.

akční / komedie / krimi

Snímek vypráví příběh Cyruse (Kevin Hart), zkušeného zloděje a jeho bývalé přítelkyně, zvláštní agentky Abby, kteří musí společně s mezinárodní posádkou provést odvážnou loupež 500 milionů dolarů ve zlatě a zabránit teroristickému útoku během letu. Režisérem snímku je známý F. Gary Gray, tvůrce Loupeže po italsku, Ctihodného občana nebo Rychle a zběsile 8.

Pozůstalá – 1. řada | 19. 1.

krimi / mysteriózní / thriller

Seriál inspirovaný stejnojmenným digitálním komiksem, se točí kolem příběhu Yoon Seo-ha, která po náhlé smrti svého strýce zdědí rodinný hřbitov a zaplete se do záhadných událostí a zločinů. Režisérem je Sang-ho Yeon, tvůrce Vlaku do Pusanu a netflixovky Peklo.

Kuchyně | 19. 1.

dobrodružný / drama / sci-fi

V dystopickém Londýně se propast mezi bohatými a chudými zvětšila až na samé hranice možností. Všechny formy sociálního bydlení byly zlikvidovány a zůstala pouze Kuchyně. Komunita, která se odmítá vystěhovat z místa, které nazývá domovem.

Griselda – 1. řada | 25. 1.

životopisný / drama / krimi

Griselda Blanco Restrepo, známá jako Černá vdova nebo Kokainová kmotra, byla nemilosrdná kolumbijská drogová baronka, která v 70. letech minulého století hrála významnou roli v kokainovém obchodu a podsvětí Miami na Floridě a podle některých tvrzení byla také součástí Medellínského kartelu.

Čtěte také: Upírská komedie válcuje český Netflix! Premiéru měla na Štědrý den