Duna: Část druhá bude delší a lepší než jednička! Scénář trojky je téměř hotový

Nemůžeme se dočkat!

Zdroj: Warner Bros.

Touto dobou už měla Duna: Část druhá vyprodávat kina a plnit žebříčky nejlepších filmů roku. Nakonec byla kvůli stávce odložena až na závěr února příštího roku, a tak se prozatím musíme spokojit jen s přídělem vyplouvajících informací ze zákulisí projektu.

Nově byla odhalena stopáž filmu. Ta se nakonec zastaví na 166 minutách, čímž trumfne jedničku o jedenáct minut, a zároveň se stane nejdelším filmem režiséra Denise Villeneuvea. Prvenství v jeho filmografii doteď držel Blade Runner 2049, který byl jen o dvě minuty kratší. Ještě nedávno některé zdroje tvrdily, že první verze druhé Duny atakuje tři hodiny.

Čtěte také: Vážná konkurence pro Top Gun? Trailer na Fightera bere dech, a má svého Toma Cruise

Druhou Dunou velkolepé dobrodružství Paula Atreidese zřejmě neskončí. Samozřejmě hlavní slovo bude mít úspěch v kinech, už nyní ale režisér Villeneuve prozradil, že jeho scénář pro připravovanou trojku je téměř hotový. Nechal se ale slyšet, že jeho příštím filmem Duna: Část třetí nebude, a přednost dá něčemu novému. „Nevím přesně, kdy se na Arrakis vrátím. Možná si předtím udělám nějakou menší zajížďku, jen abych si odpočinul od slunce. Kvůli svému duševnímu zdraví možná udělám něco mezi dvojkou a trojkou.“

Pro mě je tento film mnohem lepší než první díl,“ řekl v jednom ze svých posledních rozhovorů Villeneuve. „Je v něm něco živějšího. Je tu vztah k postavám. Snažil jsem se dosáhnout intenzity a kvality emocí, kterých jsem u prvního dílu nedosáhl. Neříkám, že je film dokonalý, ale s druhou částí jsem mnohem spokojenější než s první. Nemohu se dočkat, až se o něj podělím s fanoušky a diváky v kinech,“ prozradil Villeneuve.

Zdroj: Variety