Duna 2 znovu mění datum premiéry. Pro fanoušky ale dobrá zpráva

Tentokrát už snad naposled.

Zdroj: Warner Bros.

Druhá Duna opět mění datum premiéry. Studio Warner Bros. ji nejdříve odložilo z listopadu na 15. března 2024, když Hollywood sužovala stávka herců, nyní ale jeden z nejočekávanějších titulů současnosti hlásí další čtrnáctidenní přesun. Fanoušci ale nemusejí smutnit, film totiž uvidíme o dva týdny dříve.

Studia Warner Bros. a Legendery v novém prohlášení oznámila, že druhou Dunu režiséra Denise Villeneuvea uvidí diváci v amerických kinech 1. března 2024. Tedy o celé dva týdny dříve, než bylo doposud v plánu. Tím se posouvá také premiéra filmu v Česku, kde jsou novinky zpravidla uváděny v denním předstihu. Druhou část Duny bychom tak měli vidět už 29. února.

Duna: Část druhá, jak zní oficiální název, přebrala místo v kalendáři po nedávno odloženém Kaskadérovi s Ryanem Goslingem. Akční podívanou od režiséra Deadpoola 2 uvede konkurenční studio Universal Pictures nakonec až v květnu příštího roku. Nezbývá než doufat, že škatulata v podání druhé Duny jsou u konce, a krocení písečného červa už dorazí na den přesně.