Krocení písečného červa, velkolepost sama. Druhá část Duny má ohromující trailer

Foto: Warner Bros.

O kvalitách uznávaného režiséra Denise Villeneuvea nikdo nepochybuje, přesto se první Duna nesetkala jen s nadšenými ohlasy (vadilo hlavně pomalé tempo a plochost postav). Část druhá, která se kompletně natáčela v IMAX, je Villeneuvem popisována jako epický válečný film, čemuž odpovídá i čerstvě vydaný trailer. Návrat Duny vypadá naprosto skvostně a velkolepě.

Duna je nejznámější román amerického spisovatele Franka Herberta, vyprávějící o vesmírném Impériu a pouštní planetě Arrakis, zvané Duna, na níž se nachází melanž, vzácné koření, prodlužující lidský život a poskytující jeho uživateli mimořádné psychické schopnosti. Jedná se o kultovní dílo světové science fiction, které vyhrálo prestižní ceny.

Duna: Část druhá naváže na první film a bude pokračovat v adaptaci slavného románu Franka Herberta z roku 1965. Paul Atreides (Timothée Chalamet) se spojí s Chani (Zendaya) a Fremeny a vydá se na cestu pomsty proti těm, kteří zničili jeho rodinu. Atreides předvídá, že na obzoru je strašlivá budoucnost, a udělá vše, co je v jeho silách, aby jí zabránil. Čelit bude volbě mezi životní láskou a osudem celého vesmíru.

Na uvedení traileru lákal tento tajemný teaser z oficiálního Twitteru Duny.

Denis Villeneuve je jedním z nejuznávanějších režisérů své generace, který má na kontě obrovské hity jako Zmizení, Příchozí nebo Blade Runner 2049, poslední roky ale zasvětil převyprávění Duny. První část vstoupila do kin a na HBO Max současně – 22. října 2021 a setkala se s obrovským úspěchem (nejen šest oscarových vítězství). Očekávání druhé části Villeneuveovy Duny je vysoké, zejména proto, že chystaný projekt přinese zásadní změnu v režisérově výjimečné kariéře. Denis Villeneuve poprvé uvede sequel k vlastnímu filmu.

Kromě Chalameta a Zendayi tvoří hvězdný herecký ansámbl Rebecca Ferguson, Javier Bardem, Josh Brolin, Stellan Skarsgård, Dave Bautista, Florence Pugh a Léa Seydoux. Austin Butler se k obsazení filmu připojuje jako notoricky známý Feyd Rautha a Christopher Walken má ztvárnit císaře.

Duna: Část druhá má premiéru v kinech 2. listopadu 2023.

Foto: Warner Bros.