Sci-fi Stvořitel je konečně online ve špičkové kvalitě! Čeká vás velkolepá podívaná

Dáte šanci válce s umělou inteligencí?

Zdroj: 20th Century Studios

Sci-fi Stvořitel rozdělovala diváky už v kinech, a nejinak tomu bude i nyní, kdy vychází v digitální podobě. Nejnovější film režiséra chváleného Star Wars: Rogue One se objevil na české verzi iTunes, prozatím je ale dostupná pouze možnost nákupu.

Videotéka iTunes nabízí Stvořitele v rozlišení až 4K, technologii HDR a Dolby Atmos. Součástí titulu je také český dabing v obyčejném stereu. Stvořitel zde vyjde na 299 Kč, možnost levnějšího vypůjčení bude dostupná až 12. prosince.

Originální sci-fi se podařila natočit za pouhých 80 milionů dolarů, přesto měla v kinech co dělat, aby se nezařadila mezi největší propadáky roku. Situaci nakonec zachránily tržby mimo Ameriku a Stvořitel tak nedávno překonal hranici jedné stovky utržených milionů. Žádná sláva to sice není, po premiérovém víkendu ale vše směřovalo k mizérii mnohem větší.

Gareth Edwards filmem Stvořitel dokázal, že umí vyprávět opravdu velkolepé příběhy, v nichž je, lidově řečeno, za málo peněz hodně muziky, ale v emoční rovině není zdaleka tak silný v kramflecích, jak se snaží. Naši osmdesátiprocentní recenzi napsal Tomáš Lesk v září.

Technicky precizní snímek se odehrává uprostřed války mezi lidskou rasou a silami umělé inteligence. Joshua (John David Washington), zocelený bývalý agent speciálních jednotek, který truchlí nad zmizením své ženy, je naverbován, aby vypátral a zabil Stvořitele, nepolapitelného architekta vyspělé umělé inteligence.

Zdroj: 20th century fox