Mrtvý feťák je dobrý feťák. Režisér skvělého Bangeru představil seriál o drogách a superhrdinech

Seriál uvidíme už v lednu.

Zdroj: Česká televize

Adam Sedlák je jedním z nejtalentovanějších českých tvůrců současnosti. Jeho loňský Banger. získal dva České lvy (na dalších šest byl nominovaný), a kritika ho označila za jeden z nejlepších filmů roku. Tvůrce zodpovědný také za seriál Semestr a filmový Domestik se vrací na scénu se seriálem Adikts, jež v lednu nabídne iVysílání České televize. Úplně zdarma.

V šestidílné novince Adikts se režisér Adam Sedlák se věnuje drogovému tématu originálním způsobem. Drogovou problematiku totiž přenáší do komiksového prostředí s velmi líbivou vizuální stránkou. Seriál bude sledovat pětici studentů adiktologie, která se rozhodne formou experimentu užít drogy. Jejich účinek se u všech stane permanentním.

Čti také: Český thriller o pohřešované dívce je konečně online. Češi ho řadí k nejlepším filmům roku

Zábava a nově nabyté „superschopnosti“ povedou mladé hrdiny až na hranu jejich možností a sil. A to vše v situaci, kdy je v zemi zřízena funkce drogového koordinátora, který k drogové problematice přistupuje s maximální tvrdostí.

„Je to mladý seriál pro mladé publikum, který se zaměřuje na téma závislostí. Má převážně bavit a být určitým katalyzátorem tématu drog ve společnosti. Zároveň má ale určitý preventivní přesah,“ řekl v jednom z rozhovorů režisér Adam Sedlák.

Česká televize uvede Adikts společně s Českou asociací pojišťoven a ve spolupráci s Policí ČR. Seriál zároveň navazuje na projekt 13 minut od Víta Klusáka. Adikts má premiéru na iVysílání 9. ledna 2024. O dva týdny později se objeví na obrazovkách České televize.

Zdroj: Česká televize

zdroj: česká televize, shore points