15 výborných filmů, které zmizí z Netflixu na konci listopadu

Začíná se rýsovat i jejich náhrada.

Foto: Kmotr II (Paramount Pictures), John Wick 3 (Lionsgate), Sicario: Nájemný vrah (Lionsgate)

Na konci listopadu zmizí z Netflixu několik opravdu výborných titulů. Z důvodů končící licence přijdou jeho předplatitelé o třetího Johna Wicka, první dva díly Kmotra, Fincherova Zodiaca nebo animovanou pecku Spider-Man: Paralelní světy. Nejde samozřejmě o nic výjimečného, tituly z Netflix odcházejí pravidelně. Začátkem prosince se diváci mohou těšit také na klasický příval „novinek“ v podobě superhrdinské Kroniky, filmového Vyšehradu, hororu Pokoj 1408 a několika dalších, dosud neohlášených filmů.

Kapitán Phillips

dostupné do 30. listopadu

Film vypráví na motivy skutečných událostí z roku 2009 o tom, kterak banda somálských pirátů přepadla nákladní loď, jak nic nedopadlo podle plánu a co všechno si musela prožít nejen vystrašená posádka s kapitánem lodi Richardem Phillipsem (Tom Hanks), ale vlastně i piráti samotní.

John Wick 3

dostupné do 30. listopadu

Nemá cenu si cokoliv nalhávat. John Wick je a vždy byl především o perfektní, jinde v áčkové produkci téměř neviděné akci. Akci, která se prakticky nezastaví, je brutální, krvavá a dechberoucí. Pokud vás bavily předchozí části, neváhejte.

Kmotr a Kmotr II

dostupné do 30. listopadu

Dalo by se říci, že rolí Michaela Corleonea, syna mafiánského dona Vita Corleonea, nejen odstartovala Pacinova herecká kariéra, ale rázem ho vynesla přímo do nebeských výšin. Snímek natočený na motivy stejnojmenné knihy spisovatele Maria Puza, se stal senzací a dodnes zůstává oblíbeným kultovním filmem.

Čtěte také: 10 oscarových favoritů z tohoto roku

Sicario: Nájemný vrah

dostupné do 30. listopadu

Villeneue ukazuje Hollywoodu, jak se točí depresivní filmy. Nečekejte žádný akční spektákl. Je to řemeslně perfektně natočený drsný thriller z drogového prostředí, který tu od Traffic: Nadvlády gangů nebyl. Palec nahoru a klaním se před jedním z nejlepších filmů roku 2015.

Spider-Man: Paralelní světy

dostupné do 30. listopadu

Tento Spider-Man sice nesesadil z piedestalu Raimiho Spider-Mana 2, ale minimálně se k němu vmačkává. Jde sice o animák, ale o animák protkaný popkulturními odkazy, narážkami, tématikou a hlavně přístupem k látce překvapivě dospělým a v určitých momentech dost drsným, aby si ho užili i dospělí.

Zodiac

Zdroj: Paramount Pictures

dostupné do 30. listopadu

S tímto snímkem se mistr Fincher vrátil do svého oblíbeného kriminálního žánru o chytání sériového vraha. Opravdu povedený film sice neskončil nijak závratným kasovním úspěchem, ale napínavá atmosféra a skvělé výkony herců jako Jake Gyllenhaal, Mark Ruffalo nebo Robert Downey Jr. nedají na Zodiaca zapomenout.

Zrození šampiona

dostupné do 30. listopadu

Sandra Bullock ztvárnila Leigh Anne Tuohy, adoptivní matku talentovaného fotbalového teenagera Michaela Ohera, který vyměnil pěstounské domy za rodinný dům Tuohyů. Film založený na knize Michaela Lewise sleduje Michaelův příběh, kdy překonává různé překážky v životě, aby mohl hrát v NFL. Role vynesla Sandře Bullock Oscara za nejlepší herečku.

Z Netflixu zmizí i další filmy

Pravidelná čistka ze stranu Netflixu ale těmito sedmi výbornými tituly nekončí. Poslední listopadový den z jeho nabídky zmizí první tři díly oblíbeného animáku Hotel Transylvánie, osmdesátková komedie Snídaňový klub nebo dobrodružné Vítejte v džungli se skvělou dvojkou Dwayne Johnson a Seann William Scott. Milovníci akce mají také poslední dny na Odstřelovače Marka Wahlberga a Nejhorší obavy Bena Afflecka a Morgana Freemana. A takové Krycí jméno Donnie Brasco odchází z Netflixu už poněkolikáté.