12 parádních novinek na víkend (nejen) na Netflixu a Prime Video

O víkendu se budeme hlavně bát.

Foto: Pád domu Usherů (Netflix), Mission: Impossible Odplata - První část (Paramount Pictures), Pohřeb (Amazon Prime Video)

Venku se začíná projevovat skutečný podzim, což je tou nejlepší pozvánkou k dobrému filmu nebo seriálu. Například Netflix v týdnu uvedl očekávanou hororovou minisérii Pád domu Usherů, kterou kritici označili za vrchol hororové sezóny už v minulém měsíci, fanoušci žánru zde určitě nevynechají ani severský krvák Seminář. Hutnou atmosféru slibuje Prime Video ve své novince Temná sklizeň, výborný horor doputoval také na Disney+ v podobě letošního Kostlivce. Nemůžeme ale přehlédnout ani nejnovější Mission: Impossible v digitální podobě.

Husí kůže – 1. řada | Disney+

fantasy / horor / komedie

Skupina pěti středoškoláků, kteří na své město vypustí nadpřirozené síly, musí díky i navzdory vzájemnému nepřátelství, rivalitě a minulosti spolupracovat, aby ho zachránili, přičemž se dozví o tajemstvích vlastních rodičů z jejich mládí.

Husté mraky: Vzestup a pád firmy Juul – 1. řada | Netflix

dokumentární

Husté mraky se zabývají nejen vzestupem a pádem firmy Juul, důležitou roli v připravovaném dokumentu má hrát také odvrácená strana samotného vapingu. Cílem minisérie je odvyprávět varovný příběh miláčka Silicon Valley, ale také ukázat, co lidem elektronické cigarety mohou způsobit.

Kostlivec | Disney+

horor

Film vypráví o středoškolačce Sadie Harper a její mladší sestře Sawyer, které se vzpamatovávají z nedávné smrti své matky. Když se u nich doma nečekaně objeví zoufalý pacient hledající pomoc, zanechá za sebou děsivou nadpřirozenou bytost, která se živí utrpením svých obětí. Kostlivec je adaptace povídky Stephena Kinga z knihy Noční směna, kterou oblíbený literární autor vydal již v roce 1973.

Lekce chemie | Apple TV+

drama

V 50. letech je společnost přesvědčená, že žena patří do domácnosti, a zavrhne tak sen Elizabeth Zottové být vědkyní. Ta tedy přijme práci v televizním pořadu o vaření a začne národu přehlížených hospodyněk předávat mnohem více než jen recepty. Brie Larson v seriálu od tvůrkyně Neuvěřitelné.

Mission: Impossible Odplata – První část | iTunes

akční / dobrodružný / thriller

Nové Mission: Impossible je více Jamesem Bondem v moderních kulisách, než Bond sám. Již třetí díl ze série, který vznikl pod režijní taktovkou Christophera McQuarrieho ukazuje, že pokud nelze dříve stanovenou laťku překonat, minimálně ji lze už poněkolikáté dostat alespoň stejně vysoko. Šedesátník Tom Cruise nikterak nezpomaluje a jeho (pravděpodobné) loučení se s ikonickou filmovou sérií se nepřekvapivě stává jedním z nejlepších akčních filmů, co jsme měli v kině možnost vidět.

Pád domu Usherů – 1. řada | Netflix

horor / drama

Od Mikea Flanagana, tvůrce seriálů The Haunting a Půlnoční mše, přichází hříšná hororová série na motivy děl Edgara Allana Poea. Bezohlední sourozenci Roderick a Madeline Usherovi vybudovali farmaceutickou společnost Fortunato Pharmaceuticals, která se stala impériem bohatství, privilegií a moci. Tajemství z minulosti však vyplouvají na povrch, když dědicové dynastie Usherů začnou umírat rukou záhadné ženy z jejich mládí.

Pohřeb | Prime Video

drama

Když se obchod stvrzený podáním ruky zvrtne, majitel pohřebního ústavu Jeremiah O’Keefe (Tommy Lee Jones) si najme charismatického advokáta Willieho E. Garyho (Jamie Foxx), aby zachránil rodinou firmu. Tato dvojka se za bouřlivých scén a výbuchů smíchu spřátelí a v inspirativním příběhu odhaluje korporátní korupci a rasovou nespravedlnost. Podle skutečných událostí.

Seminář | Netflix

horor / komedie / thriller

Švédský komediální slasher o teambuildingové konferenci zaměstnanců městského úřadu, která se zvrtne v noční můru, když se začnou šířit obvinění z korupce. Současně začne účastníky semináře pronásledovat tajemná postava, krvežíznivý vrah, který je jednoho po druhém začne vraždit.

Temná sklizeň | Prime Video

horor / fantasy

Film se odehrává v letech 1962 a 1963 a vypráví o podivném rituálu, který se každoročně odehrává o Halloweenu v malém venkovském městečku na Středozápadě. Během něj se všichni dospívající chlapci ve městě honí za příšerou známou jako Sawtooth Jack, a přestože mnoho z nich zemře, odměna za to riziko stojí.

Želvy Ninja: Mutantí chaos | iTunes

animovaný / akční / komedie / sci-fi

Po letech, kdy byly Želvy izolovány před lidským světem, se vydávají na cestu, aby si hrdinskými činy získaly srdce obyvatel New Yorku a byly přijaty jako normální teenageři. Jejich nová kamarádka April O’Neilová jim pomáhá postavit se známému zločineckému syndikátu, ten jim ale brzy přeroste přes hlavu, když se na ně vyřítí armáda mutantů.

Retro tip: Vlasy | HBO Max

muzikál / komedie / drama

Kdo by to byl řekl, že si československý režisér vezme na svá bedra tématiku hnutí hippies a ještě ji využije pro muzikál? Natočit adaptaci divadelního muzikálu Hair (1967), prý bylo Formanovým snem. Vlasy jsou považovány za jeden z nejvýznamnějších muzikálů minulého století. Uznáván je zejména pro svůj přesah mimo mantinely žánru a také pro kritiku tehdejší společnosti, zejména pak lhostejnosti vůči probíhající válce ve Vietnamu. Je rovněž považován za jakousi oslavu života a živelnosti mládí. Slavný režisér v něm navíc definitivně prokázal svou všestrannost.

Retro tip: Knight Rider – 1. řada | SkyShowtime

akční / thriller / sci-fi

Michael a KITT. Bojovník se zločinem a jeho auto řízené umělou inteligencí s nejrůznějšími vychytávkami. Úderné duo, které svého času kralovalo televizním obrazovkám. Hlavní hrdina s tváří Davida Hasselhoffa se po právu zapsal do srdcí diváků a jeho dobrodružství se stala béčkovým kultem. Na SkyShowtime bohužel jen v originálním znění.

Čti také: víkendové tipy z minulého týdne – návrat Lokiho, třetí Equalizer nebo korejská Baletka