10 vynikajících starších filmů nebo seriálů, které právě přidal Netflix

V půlce září se vrátilo na Netflix několik zajímavých titulů.

Foto: Klub rváčů (20th Century Fox), Vyměřený čas (20th Century Fox), Bratrstvo neohrožených (HBO)

Netflix hlásí příchod dvou legendárních minisérií z dílny HBO, Bratrstva neohrožených a Pacifiku, do nabídky streamu číslo jedna se vrátila také celá řada starších, kultovních filmů. Například Fincherův Klub zabijáků (režisér v listopadu uvede očekávaného Zabijáka), stále usměvavá komedie Eurotrip, které Slovensko ještě pořád nepřišlo na chuť nebo sci-fi Vyměřený čas, jehož volnou variaci nedávno ukázal Netflix v německém titulu V ráji.

50x a stále poprvé

Hrdinové této romantické komedie jsou důkazem toho, že všechno si v životě nelze naplánovat. Henry (Adam Sandler) na Havaji pracuje jako ošetřovatel zvířat a má rád v životě řád. Vždycky udržuje krátké známosti s turistkami, ale když potká půvabnou místní obyvatelku Lucy (Drew Barrymore), všechny jeho zásady jdou pod nátlakem sympatií a zvědavosti stranou. Po seznámení si domluví rande, ale Lucy jej další den nepoznává a ještě na něj ze strachu zavolá posily. Zmatený Henry postupně zjišťuje, že aby si Lucyino srdce získal, musí na ní dělat dobrý dojem ne při prvním setkání, ale při každém.

Bratrstvo neohrožených – minisérie

Bratrstvo neohrožených představuje zásadní počin v historii HBO i televize samotné. Jedná se o desetidílnou minisérii natočenou na motivy bestselleru spisovatele Stephena E. Ambroseho, jenž pojednává o elitní jednotce americké armády z 2. světové války známé jako Easy Company. Minisérie začíná v přísném výcvikovém táboře v Georgii v roce 1942 a vypráví o pozoruhodných úspěších této dobrovolnické střelecké roty, která se časného rána v osudný den „D“ roku 1944 účastnila výsadku ve Francii.

Eurotrip

Petr Jákl ve filmu Eurotrip. Zdroj: DreamWorks Pictures

I tahle epická jízda začala omylem. Scott je po promoci a také rozchodu, což se samozřejmě musí pořádně zapít. Během svého opilého stavu ale napsal neslušný e-mail svému kamarádovi přes internet z Německa, ze kterého se ale nakonec vyklube přitažlivá sexbomba. Mladý Scott tak očividně nemá na výběr, musí tento vztah za každou cenu zachránit. Se svými přáteli tak neváhá procestovat půlku Evropy. Zastávky na jejich výletu neminou Londýn, Paříž, Amsterdam, Vatikán ani Bratislavu. Všude je co objevovat, všude se pořádají party v jiném stylu. Tahle jediná cesta je vlastně jedna velká party.

Chicago

Filmová adaptace úspěšného broadwayského muzikálu Chicago, v jehož hlavních rolích hrají Catherine Zeta-Jones, Renee Zellweger a Richard Gere, sleduje příběh průměrné sborové tanečnice Roxie Hart, která se pro slávu rozhodne vraždit. Když to udělá, skončí za mřížemi společně s kabaretní hvězdou Velmou Kellyovou, která s pomocí prohnaného právníka Billyho Flynna rozpoutá kolem svého zločinu mediální šílenství. Film posbíral hned šest Oscarů.

Klub rváčů

David Fincher natočil film podle knihy Chucka Palahniuka v hlavní roli s Bradem Pittem a Edwardem Nortonem a úspěch mu dalo až vydání na DVD. Edward Norton je úředník nespokojený se svou prací, a vůbec se svým životem, jenž trpí nespavostí. Setkává se s charismatickým psychopatem Tylerem Durdenem (Brad Pitt) a společně zakládají Klub rváčů, místo kde se může přijít rvát každý, kdo nemá prostor k tomu, aby se mohl prát se světem. Pravidlo je jen jedno: „Nikdy nemluvit o Klubu rváčů!“ Z klubu se nakonec stává něco mnohem většího a nebezpečnějšího. Záleží na úhlu pohledu, protože konec je dobrý i špatný.

Na odstřel

Zdroj: Universal Pictures

Kongresman Stephen Collins (Ben Affleck) je ve Washingtonu vycházející hvězdou; je pohledný, neúplatný a zdánlivě čestný a je považován za příštího kandidáta své strany na prezidenta. Dokud však není nalezena zavražděná jeho asistentka a milenka a na povrch nevyplují ničivá tajemství. Novinář Cal McAffrey (Russell Crowe), Collinsův starý přítel, musí vraždu vyšetřit. Od režiséra Posledního skotského krále, Kevina Macdonalda. Ve filmu hrají také Rachel McAdams, Helen Mirren, Robin Wright, Jason Bateman nebo Jeff Daniels.

Pacifik – minisérie

Výkonní producenti Tom Hanks, Steven Spielberg a Gary Goetzman přinesli The Pacific, seriál, který sleduje skutečnou cestu tří příslušníků americké námořní pěchoty nedozírným jevištěm pacifického divadla za 2. světové války. Seriál provází tyto muže a jejich spolubojovníky od jejich první bitvy s Japonci u Guadalcanalu, přes deštné lesy Cape Gloucesteru a pevnosti Peleliu, krvavými písky Iwo Jimy, přes hrůzy Okinawy až k jejich triumfálnímu, ale nesnadnému návratu domů po kapitulaci Japonska. Seriál kvalit Bratrstva neohrožených ale nedostál.

Talentovaný pan Ripley

Zdroj: Paramount Pictures

Precizně budované napětí a perfektní scénář jsou hlavními znaky adaptace románu od spisovatelky Patricie Highsmith. Příběh sleduje velmi pečlivě vývoj mladého Ripleyho, který se z nevinného mladíčka postupně stane chladnokrevným psychopatickým vrahem. A právě Ripleyho ztvárnil Damon, jehož na první pohled andělsky nevinná tvář do kulis postavy perfektně zapadla. V hvězdně obsazeném psychologickém thrilleru rozhodně nehrál druhé housle a dokázal své herecké kvality, když přesvědčivě ztvárnil psychopatického „chameleona,“ vydávajícího se za svou zavražděnou oběť.

Varieté

Zdroj: Screen Gems

Ali (Christina Aguilera), dívka z maloměsta se skvělým hlasem, opouští svůj problémový život a vydává se za svými sny do Los Angeles. Dostane práci jako servírka v Burlesque Lounge, kdysi majestátním divadle, kde se koná inspirativní hudební show pod vedením majitelky Tess (Cher). Ali přísahá, že tam bude vystupovat, a s pomocí důvtipného jevištního manažera a genderově odlišného moderátora se jí podaří přejít z baru na jeviště a pomoci obnovit bývalou slávu klubu.

Vyměřený čas

Ve světě, kde se neplatí penězi, ale časem, můžete buď žít věčně, nebo záhy zemřít. Justin Timberlake a Amanda Seyfried v hlavních rolích akcí nabitého závodu s časem o muži křivě obviněném z vraždy a jeho pokusu svrhnout zkorumpovaný systém, ve kterém musí bojovat o vlastní život, protože každá vteřina se počítá. Chválený sci-fi thriller, ve kterém se objevil také Cillian Murphy nebo Olivia Wilde.