One Piece se stal celosvětovým hitem, po zásluze obdrží druhou řadu

Monkey D. Luffy a jeho posádka se vrátí v druhé řadě!

Netflix a tvůrci One Piece oznámili druhou řadu.
Zdroj: Netflix

Tvůrci One Piece děkují divákům a přinášejí skvělé zprávy. Jejich hraná adaptace se stala celosvětovým hitem a po zásluze obdrží druhou řadu. Netflix to uvedl ve své zprávě za doprovodu netradičního oznámení. Pokračování bychom se mohli dočkat nejdříve v roce 2025, jde jen ale o náš pouhý odhad.

Diváci se shodují, že hraná verze One Piece je s velkou pravděpodobností nejlepší adaptací mangy, s jakou se kdy setkali. Kvalitní zpracování seriálu se naštěstí promítlo také do jeho sledovanosti.

Netflix dává zelenou druhé řadě na základě statistik, které nastřádal za dva týdny od uvedení seriálu. One Piece za tu dobu zaznamenal 38 milionů zhlédnutí a objevil se v top desítkách 93 zemí, ve 48 dokonce debutoval na prvním místě. Netflixu se pochopitelně líbí i hodnocení kritiků na RottenTomatoes (47 kladných recenzí z 55), neméně důležitým faktorem se stala i oblíbenost One Piece na sociálních sítích. Jen na TikToku zaznamenal více než 4 miliardy zobrazení #onepiecenetflix, seriál získal také miliony fanoušků na Instagramu.

One Piece je nejprodávanější manga série všech dob a seriál od Netflixu je jeho první hranou adaptací. Původní manga je epickou ságou o dobrodružství na širém moři a vypráví příběh Luffyho, nadšeného, lehce praštěného mladíka s jedinou touhou – stát se králem pirátů.

Mangu One Piece vytvořil Eiičiró Oda v roce 1997. S více než 480 miliony prodanými kopiemi se z ní stala nejprodávanější manga a nejprodávanější komiksová série na světě. Eiičiró Oda se stal nejlépe prodávaným fiktivním spisovatelem a jedním z umělců, kteří svou tvorbou ovlivnili historii japonských komiksů. Manga a anime nadále vycházejí.

Foto: Netflix