Oppenheimer je druhý nejvýdělečnější erkový film všech dob

Foto: Universal Pictures

Zatímco Barbie sesadila animák Super Mario Bros. z pozice nejvýdělečnějšího letošního filmu, Nolanův Oppenheimer se posunul na druhou příčku nejvýdělečnějších „erkových“ filmů všech dob. K těmto významným milníkům napomohl prodloužený víkend ve Spojených státech amerických.

Film Christophera Nolana o sestrojení první atomové bomby si ve světovém měřítku vyšlápl na oba díly Deadpoola a posunul se na druhou příčku nejvýdělečnějších filmů nepřístupných pro děti. První pozici zcela neohroženě drží oscarový Joker z roku 2019, jehož tržby se vyšplhaly těsně nad jednu miliardu dolarů. Oppenheimer se pomalými krůčky přibližuje k hranici 800 milionů. Zároveň jde o nejúspěšnější film Nolana, pokud zrovna nepočítáme jeho blockbustery o Batmanovi.

Do růžové zabalená Barbie se oficiálně stala nejvýdělečnějším filmem roku na domácí půdě (přehoupla se přes 600 milionů), v celosvětových tržbách ale Super Maria stále nepřekonala. Na film o slavné videoherní figurce ztrácí pouhých deset milionů, které si ale na konto může připsat v nejbližších týdnech. Barbie a Super Mario Bros. jsou letošní jediné filmy, které se dostaly nad hranici jedné miliardy dolarů.

O snímku Oppenheimer jsme napsali, že takto má vypadat filmový zážitek. Čas od času oblaží kina svou přítomností TEN film, jenž nám zase pro jednou ukáže, proč máme rádi pohyblivé obrázky. Nápaditý a geniální žánrový veletoč, který prostě musíte vidět! Oppenheimer je naprosto pohlcujícím a dechberoucím zážitkem, který nám v kině při projekci v IMAX sále doslova a do písmene uhranul.