Eliška a Damián mají políčeno na nejhorší seriál roku

Foto: TV Prima

Mohutná propagace na obrazovkách a reklama na každém kroku. Seriálové novince televize Prima přecházela až vtíravá kampaň, samotný výsledek je ale žalostný. Eliška a Damián je jen dalším seriálem typu ZOO nebo Modrý kód, který selhává na všech frontách. Hodnocení první epizody napovídá mnoho. Diváci už teď spekulují, kdy bude seriál stažen z televizních obrazovek.

Romantická, pohádkově laděná novinka, Eliška a Damián, to od prvních diváků pořádně schytává, a hodnocení na ČSFD hovoří za vše. Hodinový pilot je prý přehlídkou té nejhorší možné filmařiny, ve které se navíc nechytají ani herci. Podle komentáře uživatele Zaza_3121 herecké výkony odjely na dovolenou, za špatný vtip autor považuje i vypravěče, který tomu všemu dává nádech Výměny manželek. Další recenze úvodního dílu mluví o příšerném scénáři i na poměry primácké produkce, hn253 nechápe, jak někdo může tento počin financovat. Alementině bylo studno za všechny účinkující. Velkou kritikou nešetřil ani DvoRSTA, podle kterého tento seriál překonal vše, co kdy na Primě viděl. Dialogy prý postrádají logiku, herci jsou bez talentu. Za největší primácké dno považuje Elišku a Damiána také borohub. O Emmě Smetaně napsal, že je příšerná, dokonce horší než Eva Burešová v jiných seriálech. Neuvěřitelné… Naprosto bizarní, špatné a laciné. I na TV Barrandov by tento seriál působil trapně a nedůstojně, píše na ČSFD MrFarmer.

Seriál do této chvíle hodnotilo kolem tří stovek uživatelů, samotné skóre je smutných osm procent. Aktuálně jde o 213. nejhůře hodnocený seriál na ČSFD. Eliška a Damián se ale také dočkali plnohodnotných recenzí na webech iDnes nebo Novinky. Zatímco první zmíněný server ji nabízí za poplatek (napsala ji Mirka Spáčilová), druhý ohodnotil tuto novinku podprůměrnými pětačtyřiceti procenty. Recenzentka Andrea Zunová píše o tom, že seriál je českou variací na Kate a Leopolda a samotné kritice se věnuje jen v jednom odstavci. Například uvádí, že na scény z minulosti se hezky dívá, akorát konverzace jsou, ač spisovné, hodně současné. Nicméně herecky zvládnuté dobře…

Pro všechny masochisty a zvědavé diváky, Eliška a Damián je už nyní zdarma na stránkách Prima Plus.

Foto: TV Prima