10 nejlepších novinek na víkend (nejen) na Netflixu a Disney+

Foto: Knižní klub zabijáků (Netflix), Ahsoka (Walt Disney), Invaze (Apple TV+)

Co si budeme nalhávat, víkendová nabídka novinek rozhodně není dechberoucí. Situaci ale částečně zachraňuje premiéra očekávaného Star Wars seriálu Ahsoka na Disney+, Netflix zase láká na finální řadu severského fantasy seriálu Ragnarök – Konec světa, Apple TV+ zase uvedlo třetí sezónu sci-fi Invaze. Jinak je to ale jedna velká mizérie. Do americké filmotéky iTunes už doputovaly opěvované Minulé životy, jenže čeští diváci si musejí ještě počkat.

Ahsoka – 1. řada | Disney+

První padesátiminutová epizoda Ahosky je vlastně jedno velké představení hlavních postav a záporáků, jejichž osudy se protnou v momentě, kdy se v galaxii objeví nová hrozba. Pilot, který režíroval samotný Dave Filoni, disponuje skvělou akcí, vesměs vždy jeden na jednoho (bohužel nejsou moc dlouhé), zapřít se mu nedá ani velkolepá hudba, která provází světem Star Wars odjakživa, ačkoliv ji tentokrát nemá na svědomí John Williams. Tím nejlepším, co ale Filoni servíruje, jsou skvěle napsané postavy. Fanoušci je znát budou, příležitostní diváci ale moc tápat nebudou.

Invaze – 2. řada | Apple TV+

Jestliže první sezóna položila základy pro titulní invazi, druhá sezóna je připravena vše značně zintenzivnit. Simon Kinberg, jeden z tvůrců seriálu, pro Deadline v červenci 2022 řekl, že „druhá sezóna je plná akce v bitvě o Zemi, kterou jsem pro seriál vždycky chtěl.“ Dále upřesnil, že dojde k malému časovému skoku. Seriál se také ponoří do každodenní existence našich hrdinů, kteří jsou nuceni se s touto mimozemskou hrozbou vypořádat.

Jackass 4 | Netflix

Poslední divoké kousky partičky, co má na svědomí sérii Jackass. Legendární šílenci se vracejí na scénu, aby s malou pomocí nových účastníků předvedli další kolo naprosto nepřístojných, zábavných, absurdních a často nebezpečných dobrodružství. V tomto snímku posouvají Johnny a jeho parta hranice ještě dál! Sledování jen na vlastní nebezpečí. Režisérem toho snímku je opět Jeff Tremaine, který natočil všechny předešlé díly. Netflix má v nabídce také bonusové „pokračování“ Jackass 4.5.

Knižní klub zabijáků | Netflix

Osm studentů se každý týden schází v knižním klubu, aby sdíleli svou vášeň pro hororovou literaturu. Poté, co se stanou spolupachateli nevydařeného žertu, který skončí smrtelnou nehodou, a uzavřou pakt o mlčení, začne skupinu mladých lidí ohrožovat anonymní spisovatel, který chce odhalit jejich temné tajemství. Jejich pronásledovatel vyhrožuje, že na sociálních sítích zveřejní krvavý román, který je inspirovaný jejich zločinem. S každou zveřejněnou kapitolou navíc jeden z nich zemře. Pevně věříme, že Netflix uvede jeden ze svých nejlepších filmů roku.

MasterChef Česko – 7. řada | Voyo

Foto: Voyo

Nejznámější a největší kuchařská soutěž MasterChef se vrací! A s ní i nová dávka vzrušení, napětí a výzev. Přísní a nekompromisní šéfkuchaři – Přemek Forejt, Radek Kašpárek a Jan Punčochář – vybrali 16 vášnivých amatérských kuchařů, kteří budou bojovat o titul MasterChef Česko a dva a půl milionu korun.

Nic ve zlým | iTunes

Ve chvíli, kdy Maddie (Jennifer Lawrence) hrozí ztráta rodného domu, narazí na lákavou pracovní nabídku: bohatí úzkostní rodiče hledají někoho, kdo by se dal dohromady s jejich devatenáctiletým synem Percym, než začne studovat na vysoké. Maddie však ke svému překvapení brzy zjistí, že u podivína Percyho není nic jisté. Pohodová, lehce přisprostlá komedie od tvůrce Hodných hochů. Návrat Jennifer Lawrence po mateřských povinnostech.

Ragnarök – Konec světa – 3. řada | Netflix

Fantasy drama s neotřelým přístupem k severské mytologii, které se vážně povedlo. Severské bohy a jejich protivníky nezobrazuje výhradně jako starobylé postavy. Díky tomu se Ragnarok stává jakýmsi příběhem o původu superhrdiny, v němž se mladý Magne dozví, že je bohem hromu Thorem. Se svými nově nabytými schopnostmi musí zabránit konci světa. Poslední řada oblíbeného severského fantasy seriálu.

Rozhodně nejsi zvaná na mou bat micvu! | Netflix

Stacy a Lydia jsou nejlepší kamarádky, které vždycky snily o velkolepých bat micvách, ale věci se začnou komicky zvrtávat, když populární kluk a drama na střední škole ohrozí jejich přátelství a jejich přechodový rituál. Režisérka podprůměrné komedie Ta pravá (Sammi Cohen) obsadila do role jednoho z otců populárního Adama Sandlera. Objeví se ale jen ve vedlejší roli. Snímek aktuálně disponuje devadesáti procentním hodnocením na RottenTomatoes, čímž si získal naši pozornost.

Souboj na talíři – 3. řada | Voyo

Foto: Voyo

Nově budou v oblíbeném gastronomicko-cestovatelském pořadu hvězdní hosté, kteří vezmou Přemka Forejta s Honzou Punčochářem do svých oblíbených podniků. Diváci se mohou těšit na hosty Ewu Farnou, Roberta Mikluše, Matěje Rupperta nebo Aleše Hámu, řadu zajímavých míst, na souboje ve vaření, zábavné momenty, sázky a výzvy mezi kuchaři.

Spojení osudem – 1. řada | Netflix

Jang Shin-Yu je schopný právník, který je chytrý a dobře vypadá. Obvykle je středem pozornosti všude, kam přijde, ale trpí nevysvětlitelnou nemocí. Jeho stav se postupně zhoršuje. Zoufale se snaží zbavit prokletí, které se v jeho rodině táhne už po generace. Pak ale potká úřednici Lee Hong-Jo, která jako jediná může prokletí zrušit. A začne to mezi nimi jiskřit. Romantický fantasy příběh od tvůrce Netflix série Hlas a mysteriózní krimi minisérie Tunel.

Vyšlo zatím jen v zahraničí

Foto: A24

Zatímco nabídka novinek je spíše průměrná a ze šedi ji vytahuje snad jen příchod Ahsoky na Disney+, zahraniční verze iTunes přidala do obchodu nejlepší letošní romanci, Americko-korejskou záležitost Minulé životy, která byla k vidění letos ve Varech a od konce července je pak v tradiční české kino distribuci. Film oplývá osmdesáti procenty na ČSFD, na RottenTomatoes je pak k nepřehlédnutí skóre ukazující neskutečných sedmadevadesát procent.

Filip (2022) na českém Netflixu, ovšem bez titulků

Foto: TVP

Filip se živí jako číšník luxusního hotelu v nacistickém Frankfurtu. Vydává se za Francouze a jen málokdo tuší, že je židovského původu a pochází z Varšavy. Ani německé paničky, kterým nahrazuje jejich manžely. Filip nahlíží na mnohokrát zpracované téma osudů Židů během války z nové a nečekané perspektivy. Polské historické drama sbírá nadšené ohlasy z celého světa, Netflix se ho ovšem rozhodl uvést bez českých titulků.

Čti také: Tipy na víkend z minulého týdne – velkolepý animák Spider-Man: Napříč paralelními světy, pohodová Láska podle plánu a celá řada návratů na Netflix a SkyShowtime