Spřízněné duše se setkávají po dvaceti letech. Trailer na Minulé životy představuje adepta na film roku

Foto: A24

Oceňovaná filmová společnost A24 opět boduje. Novinka z její produkce Minulé životy je originální romancí, u které si divák bude připadat jako na emoční horské dráze, jak slibují první zahraniční recenze. Jeden z adeptů na film roku zamířil do amerických kin už v červnu, na konci července pak vezme útokem i kina v Česku.

Spisovatelku Noru a její dětskou lásku Hae-Sunga sice dělí tisíce kilometrů, spojuje je však výjimečně hluboké pouto. Po více než dvou dekádách odloučení se dvě spřízněné duše setkávají během pár dní v New Yorku. Nečekané shledání s osudovým mužem přiměje Noru klást si otázku: „Co by bylo kdyby?“

Režisérka Celine Song v citlivé moderní romanci jedinečným způsobem v několika časových rovinách vypráví příběh dvou lidí, jež se navzájem velmi milují, a přesto se jejich osudy fatálně míjely. Oduševnělý příběh uchvátil diváky na festivalech Sundance i v Berlíně, a teď se chystá dojmout i vás.

Minulé životy doprovází nadšené ohlasy z předních světových festivalů, což se promítlo také do hodnocení snímku na prestižním webu RottenTomatoes. Film již obodovala více jak stovka recenzentů a samotné skóre ukazuje úctyhodných 97 procent. Jde tak o jeden z nejlépe přijatých filmů roku 2023.

Minulé životy mají premiéru v kinech 27. července.

Foto: A24