18 filmů nebo seriálů, které uvede Netflix v tomto týdnu

Foto: Advokát (Netflix), Spider-Man: Bez domova (Marvel), Neslýchané: Problémové dítě Jake Paul (Netflix)

Na Netflix přichází Spider-Man: Bez domova (v minulosti se objevil také na Disney+ a HBO Max), výbornou podívanou slibuje také druhá část nové řady Advokáta, korejská zombie komedie Zom100 nebo další část z dokumentární série Neslýchané, tentokrát o Jakeu Paulovi. Předplatitelé největší streamovací služby ale v tomto týdnu dostanou mnohem víc.

BASTARD‼ Heavy Metal, Dark Fantasy – 2. řada | 31. července

Od vyhnání Temného Schneidera, prastarého velkého čaroděje, který se kdysi snažil ovládnout svět, uplynulo 15 let. Nyní svět čelí nové hrozbě, když se armády Temných rebelů snaží vzkřísit bohyni zkázy Anthrasaxu. V bezprostředním ohrožení ze strany zlovolných sil se ocitá i království Meta-llicana.

Spider-Man: Bez domova | recenze | 31. července

Marvel nám skvěle ukazuje, že ani my, ani postavy, vlastně nikdo neví, jaké má fikční svět MCU pravidla. Jaké jsou jeho možnosti. Tohle téma pak rozhýbe děj, ve kterém Peter řeší své největší morální dilema. Z No Way Home se i díky těmto rysům stává velice silný zážitek, který stál za čekání. Škoda jen toho, že film je emocemi naprosto nabitý, ale kvůli rychlému dění není čas na prožití všech emocí naplno.

Babel | 1. srpna

Babel je již třetím snímkem vzešlým z úspěšné spolupráce režiséra Alejandra Gonzáleze Iñárrita a scenáristy Guillerma Arriagy (Amores Perros, 21 gramů). Stejně jako v jejich předchozích společných projektech se i nyní náhodně proplete několik zdánlivě nesouvisejících lidských osudů.

Méďa a lumíci – 3. řada | 1. srpna

Foto: France 4

Dům lesníka je jediným místem lidské civilizace uprostřed nezkrocené divočiny v rozsáhlé přírodní rezervaci v Kanadě. Když je lesník pryč, medvěd jménem Grizzy cítí, že lesníkův dům je jeho teritorium, vzhledem k tomu, že medvědi stojí na vrcholu potravního řetězce. Dům však obývá i skupina malých tvorů zvaných lumíci.

Neslýchané: Problémové dítě Jake Paul | 1. srpna

Dokument, ve kterém talentovaný boxer a zatvrzelý potížista Jake Paul prozradí, jak se od internetových vtípků nečekaně dostal až do profi ringu. Další část z bohaté a kvalitní dokumentární série Neslýchané.

Nesvá – 5 řad | 1. srpna

Issa Rae, tvůrkyně, scenáristka a hlavní hvězda seriálu Nesvá, přináší na HBO v této ostře humorné komedii svůj neotřelý pohled na svět. Hlavními hrdinkami jsou nejlepší kamarádky Issa a Molly, které si klestí cestu mezi záludnými úskalími profesního i osobního života v Los Angeles.

Sahara | 1. srpna

Po legendárním pokladu touží všichni, kdo mu jsou na stopě… Pátrání v mořských hlubinách uvnitř starých vraků naložených poklady je pro Dirka Pitta (Matthew McConaughey), potápěče a dobrodruha milujícího vzrušení, a jeho legračního parťáka Alla (Steve Zahn), práce jako každá jiná.

(P)otrava | 1. srpna

Odborníci a příbuzní obětí ve strhujícím dokumentu promluví o smrtícím onemocnění, které se v jídle šíří po celých Spojených státech. Od režisérky Stephanie Soechtig, tvůrkyně dokumentů The Devil We Know nebo Fed Up.

Lapač duší | 2. srpna

Armáda si ho najala, aby se zmocnil zbraně, která dělá z lidí brutální zabijáky a navíc připravila o život jeho vlastního bratra. Pomsta proto bude sladká. Piotr Witkowski v roli dobrodruha Kieła, který se ve službách armády chce za každou cenu pomstít. Polský akční film.

Mark Cavendish: Nikdy není konec | 2. srpna

Foto: Netflix

Otevřený a strhující dokument o raketovém vzestupu, tragickém pádu a neuvěřitelném návratu profi cyklisty Marka Cavendishe do pelotonu. Režisérem dokumentu je Alex Kiehl, tvůrce Skryté tváře sportu nebo Tsunami zachycené kamerou.

Advokát – 2. část 2. řady | 3. srpna

Byznys zažívá zlaté časy a v kanceláři mají všichni plné ruce práce. Micky se seznámí s atraktivní ženou a přijme další ostře sledovaný případ. Pokračování úspěšného Netflix seriálu, který stejně, jako film Obhájce (2011), je adaptací knihy Michaela Connellyho.

Jeden za jednoho | 3. srpna

Zamilovaný řidič a mazaný automechanik omylem svezou šéfa gangu v penzi a spustí tím řetězec bláznivých a nebezpečných událostí, které jim převrátí život vzhůru nohama. Podle Netflixu vtipný a vzrušující hraný film od potrhlých autorů animovaného seriálu Masameer County. Vyrobeno v Saúdské Arábii.

Králíček Petr bere do zaječích | 3. srpna

Ve filmu Králíček Petr bere do zaječích se vrací roztomilý a všemi oblíbený králičí lump Petr. Bea, Thomas a králíci jsou teď něco jako rodina. Ale ať se Petr snaží sebevíc, stále má reputaci nenapravitelného rošťáka. A tak králíček Petr vezme do zaječích do světa, kde mu jeho lumpárny nikdo nevyčítá.

Mario Biondo: Poslední hodiny – minisérie | 3. srpna

Noc, kdy zemřel Mario Biondo, manžel slavné španělské moderátorky Raquel Sánchez Silvy, pořád obestírá tajemství. Seriál o skutečném zločinu, který odhaluje nová fakta.

Srdcerváči – 2. řada | 3. srpna

Charlie a Nick řeší to samé co většina puberťáků. Jsou každý z jiného těsta, ale i tak se spřátelí a brzo zjistí, že k sobě možná cítí něco víc. Povznášející LGBTQ+ drama o přátelství a lásce mladých lidí podle komiksového románu od Alice Oseman.

Zom100: Co chceš stihnout, než tě sejme zombie | více o filmu | více o filmu | 3. srpna

Akira Tendo pracuje ve vykořisťovatelské firmě, kde trpí nekonečnou pracovní dobou a šikanou ze strany svého šéfa. Když se jednoho dne probudí a zjistí, že jeho město bylo zpustošeno a ovládnuto zombie, je nadšený, že jeho pracovní povinnosti jsou již minulostí. Adaptace populární mangy od tvůrce Alice in Borderland.

Nailed It! Velká cukrářská výzva | 4. srpna

Variace soutěžního pořadu Nailed It!, ve které se deset rádoby pekařů snaží pochytit pár triků od profíků a ještě přitom shrábnout pořádný ranec. Staří známí Nicole Byer a Jacques Torres přivítají hvězdné porotce, jako je Patton Oswalt nebo Angela Kinsey.

Veerappan: Nekonečný hon – minisérie | 4. srpna

Dokumentární seriál o vzestupu a pádu obávaného pašeráka a brutálního zločince Veerappana, po kterém na jihu Indie pátrala policie celý dvacet let. Indická dokumentární minisérie.

Čti také: Netflix v minulém týdnu – Akční Jackie Chan, finále Zaklínače nebo slovenský úlet Invalida