Netflix v týdnu: Akční Jackie Chan, finále Zaklínače nebo slovenský úlet Invalida

Foto: Zaklínač (Netflix), Invalida (CinemArt), Snafu: V háji jako obvykle (XYZ Films)

Po slaboučkém minulém týdnu Netflix zařadil vyšší rychlostní stupeň a do nabídky přidá okolo sedmnácti novinek. V týdnu se předplatitelé služby dočkají slovenského hitu, ulítlé černé komedie Invalida, dvou kriminálních dokumentů o šokujících případech nebo posledních pěti epizod Zaklínače s Henrym Cavillem. Příchozích titulů je opravdu hodně, ty nejzásadnější najdete v tomto výběru.

Nepoznané: Kosmický stroj času | 24. července

Úžasnými fotkami vzdálených galaxií jitří naši fantazii. Dokument o historii vesmírného dalekohledu Jamese Webba od jeho vzniku až po vyslání do vesmíru. Poslední ze čtyř dokumentů ze série Nepoznané.

Sen | 25. července

Nepodceňte tyhle bezdomovce! Jejich trenér je sice mrzout, ale nasazení a odhodlání jim v přípravě na důležité zápasy s týmy ze zahraničí rozhodně nechybí. Vtipný a zároveň dojemný korejský film o tom, proč se nikdy nevzdávat.

Baki Hanma – 2. řada | 26. července

Baki chce porazit svého mocného otce, ale potřebuje získat nové schopnosti. Vydá se proto do Arizonské státní věznice na souboj s nechvalně známým panem Nespoutaným. Pokračování anime, které se u nás velké obliby zatím nedočkalo.

Invalida | 26. července

Okradený, skoro k smrti ubitý a pořádně naštvaný údržbář se vyráží pomstít. Najde přitom skutečného přítele. Ulítlá černá komedie ze Slovenska, která si získala mnoho nadšených diváků. Film natočil Jonáš Karásek, režisér Amnestie. V jedné z hlavních rolí kraluje Zděnek Godla.

Pohřešovaná: Případ Lucie Blackman | 26. července

1. července 2000 zmizela v Tokiu jednadvacetiletá Lucie Blackman z Velké Británie. Pátrání pak přitáhlo velkou pozornost a zároveň začal i neúnavný boj za spravedlnost. Investigativní dokument si posvítí na hrůzný případ se šokujícím vyústěním.

Kdo je tady vrah? | 27. července

Maloměstem otřese série podezřelých úmrtí a vyšetřování se ujme houževnatý detektiv. Hlavním podezřelým se rychle stane Earl, který se sem přiženil z Velké Británie. Komediální kriminálka z Thajska od režiséra filmu Pravda z díry.

Štěstí pro začátečníky | 27. července

Rozvedená učitelka chce znovu nakopnout svůj život, i ten osobní, a nebojí se tomu jít naproti. Přihlásí se proto na náročnou výpravu do divočiny s partou nových lidí. Pohodová romantická komedie od režisérky The Lost Husband.

Tichá dáma: Vraždy postarších žen | 27. července

V letech 1998 až 2005 došlo v mexickém hlavním městě k sérii vražd starších žen. Výsledek intenzivního pátrání po pachateli pak všechny zaskočil. Celovečerní dokumentární film o prvním sériovém vrahovi v Mexiku.

V ráji | více o filmu | 27. července

Pracuje pro biotechnologickou společnost, která umí manipulovat s časem. Temnou stránku toho odhalí, až když jeho žena kvůli dluhům přijde o 40 let života. Sci-fi V ráji natočil pro Netflix německý režisér Boris Kunz, tvůrce kriminálního seriálu Vítejte v Hindafingu, který v roce 2017 sklidil velkou vlnu nadšení.

Zaklínač – 2. část 3. řady | 27. července

Osud je spojil. Nebezpečné síly se je snaží rozdělit. Geralt a Yennefer dělají, co mohou, aby byla Ciri v bezpečí, zatímco se na kontinentu schyluje k válce. Finální epizody nejnovější řady populárního Zaklínače, ve kterých se naposled představí Henry Cavill.

Dezertér – 2. řada | 28. července

Mladý voják dostane za úkol pochytat dezertéry a odhalí přitom tvrdou realitu, kterou si každý nový branec musí na povinné vojně protrpět. Pokračování kvalitního korejského seriálu, který si našel skupinu fanoušků také u nás.

Dokonalá pohádka – minisérie | 28. července

Margot po útěku od oltáře marně hledá sama sebe a vůbec by ji přitom nenapadlo, že najít správnou cestu jí může pomoct sympatický zmatkař David. Španělská romantické minisérie podle autorky Valerie.

Jak se stát vůdcem sekty – minisérie | 28. července

Foto: Netflix

Nahlédněte do příručky pro vůdce sekty, kde se dozvíte, jak získat bezpodmínečnou lásku a bezbřehou oddanost ostatních lidí a taky moc ovládat jejich mysl, tělo i duši. Vypravěčem čtyřdílné minisérie je Peter Dinklage.

Kapitán Fall – 1. řada | 28. července

Tenhle novopečený námořní kapitán je trouba a trdlo, takže když ho najmou, aby velel luxusní výletní lodi, pašeráci v podpalubí si mnou ruce. Za břitkou komedií pro dospělé stojí Jon I. Helgaker a Jonas Torgersen (Seveřané) a Joel Trussell (Electric City).

SNAFU: V háji jako obvykle | více o filmu | 28. července

Úkol zněl jasně – za každou cenu ochránit civilisty pod palbou. Jackiemu Chanovi a Johnu Cenovi v roli elitních vojáků v tomhle filmu není co závidět. Akční podívaná od Scotta Waugha, režiséra čtvrtých Expendables.

Šikovný krejčí – 2. řada | 28. července

Slavný krejčí začne šít svatební šaty pro snoubenku nejlepšího kamaráda. Všichni tři ale skrývají temná tajemství, která jim brzy převrátí život vzhůru nohama. Kontroverzní turecký seriál, o kterém se psalo dlouho před uvedením. Trable s rozpočtem nakonec zachránil Netflix a úspěch první řady potvrdila řada nová.

Záhadný lovec – 2. řada | 29. července

Prodavači nudlí přes den, krotitelé duchů v noci. Říká se jim lovci a svoje zvláštní schopnosti využívají k ochraně lidí před zlými démony. Jihokorejský fantasy seriál, která má naprosto skvělou akci a dobře napsané postavy.

Čti také: Netflix v minulém týdnu – Ostrov s Langmajerem, satira Oni naklonovali Tyrona nebo úchvatný dokument Nejhlubší nádech