10 výborných novinek na víkend (nejen) na Netflixu

Foto: Lesní duch (TriStar Pictures), Mandalorian (Walt Disney), Smrt Dicka Longa (A24)

Na streamovacích službách to na přelomu února a března celkem žilo. Netflix uvedl jeden z nejlepších českých filmů minulého roku BANGER s Adamem Mišíkem (kompletně natočený na iPhone), premiéru zde měla nová řada Černé listiny, dorazily také dva výborné krimi dokumenty. Na Disney+ pak zavítal třetí Mandalorian s hvězdou The Last of Us, HBO Max přidalo do nabídky původního Lesního ducha a remake z roku 2013, seriálovou novinkou týdne je ovšem nenápadná hudební novinka z Prime Video – Daisy Jones & the Six.

BANGER. | Netflix

Drogový dealer, který se chce prosadit na rapové scéně, shání během divoké noční jízdy peníze, aby mohl nahrát svůj hit. Syrové drama celé natočené kamerou v telefonu. Jeden z nejlépe hodnocených českých filmů z roku 2022.

Černá listina – 10. řada | Netflix

Nejoblíbenější zločinec v Americe by už rád pověsil řemeslo na hřebík. Muž z černé listiny s partou zabijáků se mu ale chtějí pomstít za to, že je kdysi dostal za mříže. James Spader za ztvárnění záporáka Raymonda Reddingtona získal dvě nominace na Zlaté glóby.

Daisy Jones & the Six – 1. řada | Prime Video

V roce 1977 byla skupina Daisy Jones & the Six na vrcholu. A pak, po vyprodaném koncertu na chicagském Soldier Field, to zabalili. Nyní, po desetiletích, se členové kapely konečně dohodli, že odhalí svou pravdu. Toto je příběh o tom, jak se kultovní kapela rozpadla na vrcholu svých sil.

Mandalorian – 3. řada | Disney+

Seriál sleduje osamělého lovce, který najde malého tvora Grogu a snaží se ho ochránit před Impériem a mnoha jinými nepřáteli, jenž se ho snaží využít ve svůj prospěch. Na své cestě oba zažívají mnohé nástrahy i nebezpečí. Pedro Pascal v dalším seriálovém hitu.

Monique Olivier: Součást zla – minisérie | Netflix

V letech 1987 až 2003 ve Francii řádil brutální vrah Michel Fourniret. Jakou roli přitom ale sehrála jeho záhadná manželka? Pětidílný dokument podle skutečného zločinu. Netflix v těchto vodách málokdy zklame.

Pohlreichův souboj restaurací – 1. řada | Voyo

Foto: TV Nova

Zdeněk Pohlreich hledá nejlepší tuzemskou restauraci! V prvním dílu ho diváci svým doporučením poslali za tradiční českou kuchyní. Další Ano, šéfe se sice nekoná, fanoušky ale může potěšit Pohlreichův návrat na televizní obrazovky v novém soutěžním pořadu.

Smrt Dicka Longa | HBO Max

Dick je mrtvý. Zemřel včera večer po zkoušce kapely a jeho spoluhráči Zeke a Earl nechtějí, aby někdo zjistil, jak se to stalo. V alabamském městečku se však zprávy šíří velmi rychle a muži po sobě neumějí zahladit stopy. Šílený film z roku 2019 od režiséra loňského hitu Všechno, všude, najednou.

Smrtelné zlo (1981) a Lesní duch (2013) | HBO Max

Foto: TriStar Pictures

Pětice přátel se vydá do odlehlé chaty, kde narazí na nepředstavitelné zlo číhající hluboko v lesích. Najdou bichli zvanou Kniha mrtvých a překlad textu nahraný na magnetofonové pásce. Kultovní horor Sama Raimiho a remake z roku 2013 společně dorazili na HBO Max s českým dabingem.

Základka Willarda Abbotta – 2. řada | Disney+

Komedie z pracovního prostředí sleduje osudy skupiny oddaných a zapálených učitelů a jednoho lehce nahluchlého ředitele, kteří zápasí s filadelfským veřejným školstvím. Úspěšný komediální seriál z Hulu.

Zrazená víra: Když nic není svaté – minisérie | Netflix

Foto: Netflix

Dokumentární seriál podle děsivé skutečnosti, který vypráví příběh čtyř samozvaných proroků z Koreje a ukazuje, kam až může zajít slepá víra. Korejský dokumentární seriál o skutečných zločinech.

Tady jsou tipy na víkend z minulého týdne